Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Handshake: Το “LinkedIn” της Gen Z συγκέντρωσε 200 εκατ. δολάρια

Η πλατφόρμα όχι απλά συνδέει φοιτητές και απόφοιτους με εργασιακούς φορείς αλλά τους προετοιμάζει για αυτές.

Το Handshake είναι πρώτο στις επιλογές των Gen Z που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους καθώς έχει πάνω από 20 εκατ. χρήστες, 1.400 εκπαιδευτικούς παρόχους και το 100% των εργοδοτών του Fortune 500. Το μεγαλύτερο αυτό δίκτυο -για τα πρώτα βήματα- επαγγελματικής σταδιοδρομίας, ανακοίνωσε έναν γύρο Σειράς F ύψους 200 εκατ. δολαρίων με αποτίμηση 3,5 δισ. δολαρίων – υπερδιπλάσια της αξίας της το 2021. Στον γύρο ηγήθηκαν οι Coatue Management και Valiant Peregrine Fund με τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας Προώθησης της Base10, μεταξύ άλλων επενδυτών.  

Στους επενδυτές περιλαμβάνονται όμως και οι Spark, Lightspeed, True Ventures, Kleiner Perkins, EQT Ventures, GGV Capital, Chan Zuckerberg Initiative και Emerson Collective, καθώς και η Reach Capital, η οποία έχει επενδύσει στο πλαίσιο ενός νέου ταμείου ευκαιριών. 

Η πρόσφατη αυτή εξασφάλιση κεφαλαίων από την εταιρεία αντικατοπτρίζει συγχρόνως την πρωτοφανή ζήτηση εν μέσω μιας γενικότερης αλλαγής στον τρόπο που οι άνθρωποι ξεκινούν ή επανεκκινούν την καριέρα τους από φοιτητές και αναζητούν εργασία σχετική με το αντικείμενο τους. Η πλατφόρμα της εταιρείας δίνει την δυνατότητα σε εταιρείες και πιθανούς εργαζόμενους να ανακαλύψουν “κρυμμένα” ταλέντα και να δικτυωθούν, αντίστοιχα. 

Συγκεκριμένα, δείχνουν στους εργοδότες πως να αφήνουν πίσω την αξιοποίηση γνωστών διασυνδέσεων με το παραδοσιακό μοντέλο πρόσληψης, και παράλληλα βοηθά τους φοιτητές και τους αποφοίτους να οικοδομήσουν νέες σχέσεις και δεξιότητες, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ιστοσελίδες επαγγελματικής δικτύωσης, αφού το Handshake δεν μένει στην συνδεσιμότητα.  

Μέσω εικονικών εκθέσεων, βιντεοσυζητήσεων και απευθείας ανταλλαγής μηνυμάτων με υπεύθυνους προσλήψεων, πάνω από 1,7 εκατ. σχέσεις δημιουργήθηκαν μεταξύ εργοδοτών και υποψηφίων στην πλατφόρμα μόνο πέρυσι. Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι φοιτητές χρησιμοποιούν το Handshake από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα για να συνδεθούν με μελλοντικούς εργοδότες. 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, ανάμεσα στους φοιτητές της Handshake, 37% περισσότεροι χρησιμοποίησαν τη Handshake για εργασιακές σχέσεις από το LinkedIn και 106% περισσότεροι από το Indeed. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργοδότες όπως η Google, η GE, η Nike, η Bank of America και η Target, μαζί με χιλιάδες δημόσιες σχολικές περιφέρειες, συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, ΜΚΟ, ακόμη και αθλητικές ομάδες όπως οι Los Angeles Dodgers. Για να ανταποκριθεί στη ζήτηση, η Handshake διπλασίασε το προσωπικό της σε 500 άτομα το 2021, συμπεριλαμβανομένων αρκετών προσλήψεων ανώτερων στελεχών.  

Η Handshake θα χρησιμοποιήσει την νέα χρηματοδότηση για να εμβαθύνει τον τρόπο με τον οποίο βοηθά τους φοιτητές να οικοδομήσουν σχέσεις και δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων νέων εγχειρημάτων που θα επιτρέψουν στους φοιτητές να αποκτήσουν τα διαπιστευτήρια και τις δεξιότητες για να εργαστούν σε πιο απαιτητικές θέσεις.  

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την επέκταση του αποτυπώματος της Handshake στις ΗΠΑ και διεθνώς, ενώ παράλληλα θα φέρει εις πέρας τη φιλόδοξη αποστολή της να καταργήσει τις ξεπερασμένες πρακτικές πρόσληψης που συχνά αποκλείουν υποψηφίους από υπό-εκπροσωπούμενα περιβάλλοντα.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις