Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα Google Labs επενδύουν στην έρευνα πάνω σε blockchain και distributed computing

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, στο επίκεντρο των εργασιών αυτής της νέα ομάδα θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, «οι next gen τεχνολογίες του blockchain, των παράλληλων και κατανεμημένων συστημάτων (distributed computing) και του data storage».

Τον Νοέμβριο, η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος που θα εστιάζει σε «μακροπρόθεσμα έργα με ισχυρό potential», όπως η επαυξημένη πραγματικότητα. Στο νέο τμήμα, των Google Labs εργάζεται πλέον μια ειδική ομάδα η οποία εξειδικεύεται στο blockchain και σε άλλες σχετικές τεχνολογίες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, στο επίκεντρο των εργασιών αυτής της νέα ομάδα θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, «οι next gen τεχνολογίες του blockchain, των παράλληλων και κατανεμημένων συστημάτων (distributed computing) και του data storage». Επικεφαλής της ομάδας αναλαμβάνει ο Shivakumar Venkataraman, ένας αναγνωρισμένος engineer με μακρά εμπειρία σε υποδομές διαφήμισης και συστήματα πληρωμών.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται μια ανώνυμη πηγή, η ομάδα που εργάζεται στο πάνω στο blockchain είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με τους άλλους τομείς προϊόντων της Google. Το έργο της ομάδας θα είναι περισσότερο προσανατολισμένο στην έρευνα, με ενδεχόμενο αντίκτυπο στο εκτεταμένο δίκτυο και τις ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων της Google, και δευτερευόντως πελατοκεντρικό.

Τα Google Labs αναμένεται να εστιάσει σε «τεχνολογικά projects με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με φόντο την άμεση υποστήριξη των κύριων προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας. Εκτός από το blockchain, το νέο τμήμα του big tech κολοσσού θα εργαστεί πάνω στην επαυξημένη πραγματικότητα και την Area 120, την in-house θερμοκοιτίδα που έχει αναπτύξει η Google, η οποία λανσάρει εφαρμογές για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις.

Η απόφαση της Google να μπει δυναμικά στο χώρο του blockchain, αποτελεί μέρος της ευρύτερης στροφής προς τις νέες τεχνολογίες. Ο head of commerce της Google, δήλωσε, χθες Τετάρτη, πως η εταιρεία έχει στραμμένο το βλέμμα της και στα κρυπτονομίσματα, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν η υπηρεσία πληρωμών της Google θα μπορούσε κάποια στιγμή να τα δεχθεί ως μέσο πραγματοποίησης συναλλαγών.

Διαβάστε επίσης:

Google, Facebook, Twitter, Reddit καλούνται σε έρευνα για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις