Το Spotify αφαιρεί τραγούδια γνωστού καλλιτέχνη με αφορμή αντιεμβολιαστικό podcast

Η υπηρεσία streaming απάντησε σε τελεσίγραφο του Neil Young, ο οποίος αρνήθηκε να συναινέσει στην "αντιεμβολιαστική προπαγάνδα" ενός podcast στην πλατφόρμα.

Η υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής Spotify ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τη λίστα τραγουδιών του Καναδο-Αμερικανού τραγουδιστή-τραγουδοποιού, Neil Young.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά το τελεσίγραφο του 76χρονου μουσικού θρύλου, ο οποίος ζήτησε από τους υπεύθυνους του Spotify είτε να αφαιρέσουν τη μουσική του, είτε το podcast που παρουσιάζει ο κωμικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Τζο Ρόγκαν.

«Θέλουμε όλο το μουσικό και ηχητικό περιεχόμενο του κόσμου να είναι διαθέσιμο στους χρήστες του Spotify. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη για την εξισορρόπηση τόσο της ασφάλειας των ακροατών όσο και της ελευθερίας των δημιουργών. Έχουμε εφαρμόσει λεπτομερείς πολιτικές περιεχομένου και έχουμε αφαιρέσει περισσότερα από 20.000 επεισόδια podcast που σχετίζονται με την Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας. Λυπούμαστε για την απόφαση του Neil να αφαιρέσει τη μουσική του από το Spotify, αλλά ελπίζουμε να τον καλωσορίσουμε ξανά σύντομα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Spotify που δημοσιεύθηκε από τους New York Times και το Hollywood Reporter.

Σε επιστολή προς το Spotify, η οποία δημοσιεύτηκε εν συντομία στον ιστότοπό του, ο Young κατηγόρησε την υπηρεσία ότι διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν θάνατο σε όσους πιστεύουν την παραπληροφόρηση που διαδίδεται».

Το podcast «The Joe Rogan Experience» μεταδίδεται αποκλειστικά στο Spotify και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα στον κόσμο. Το Spotify συμφώνησε να πληρώσει στον Rogan 100 εκατ. δολάρια το 2020 για αποκλειστικά δικαιώματα του προγράμματός του. Ο παρουσιαστής βρέθηκε θετικός στην Covid-19 το περασμένο καλοκαίρι.

Η κίνηση αναμένεται να κοστίσει στον Neil Young περίπου το 60% των εσόδων streaming, σύμφωνα με το THR. Ο τραγουδιστής είπε ότι η αφαίρεση της μουσικής του από το Spotify θα ήταν «μια τεράστια απώλεια για τη δισκογραφική εταιρεία» σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Δήλωσε όμως ότι «δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υποστηρίζει την απειλητική για τη ζωή παραπληροφόρηση του Spotify στο μουσικόφιλο κοινό». Κατά μέσο όρο 11 εκατ. άνθρωποι ακούν κάθε επεισόδιο του podcast του Rogan, ο οποίος έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει την ασφάλεια των εμβολίων κατά της Covid-19.

Διαβάστε επίσης:

Το Spotify αποσύρει stand-up comedy περιεχόμενο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις