Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Robinhood: Η μείωση των χρηστών οδηγεί σε κρίση – Διψήφια “βουτιά” για τις μετοχές

Η δημοφιλής εφαρμογή χρηματιστηριακών συναλλαγών Robinhood έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη μια ζοφερή πρόβλεψη για την πορεία των εσόδων της το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς η τελευταία έκθεση της εταιρείας κάνει λόγο για σημαντική μείωση στους ενεργούς χρήστες. Λίγο μετά την παρουσίαση της σχετικής έκθεσης οι μετοχές της Robinhood σημείωσαν πτώση που έφτασε το 15%.

Ειδικότερα, η πρόσφατα εισηγμένη στο χρηματιστήριο Robinhood αναμένει έσοδα για το πρώτο τρίμηνο κάτω από τα επίπεδα των 340 εκατ. δολαρίων, μειωμένα κατά 35% σε σύγκριση με το 2021. Σύμφωνα με το FactSetΟι αναλυτές της Wall Street ήταν 448,2 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το FactSet.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες μειώθηκαν στα 17,3 εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο από 18,9 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του 2021. Και οι επιδόσεις ως προς τον αριθμό των ενεργών χρηστών ήταν χειρότερες από τις αναμενόμενες (19,8 εκατομμύρια).

Εν τω μεταξύ, οι καθαροί σωρευτικοί λογαριασμοί κεφαλαίου ανήλθαν σε 22,7 εκατομμύρια στο τέλος του τέταρτου τριμήνου, περίπου ευθυγραμμισμένοι με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το τέταρτο τρίμηνο, η Robinhood παρουσίασε καθαρή ζημία 423 εκατ. δολαρίων, ή ζημία 49 σεντ ανά μετοχή, μεγαλύτερη από τα εκτιμώμενα επίπεδα των 45 σεντ. Ωστόσο, η Robinhood τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου της περσινής χρονιάς ανήλθαν σε 363 εκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο του 2021, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 362,1 εκατ. δολάρια. Η πορεία της Robinhood τα δύο επόμενα τρίμηνα αναμένεται να παίξει καθοριστικό για το μέλλον της εταιρείας.

Η μετοχή της Robinhood έχει σημειώσει πτώση που ξεπερνά το 86% από τα υψηλά επίπεδα του περασμένου Ιουλίου όταν η εταιρεία βγήκε για πρώτη φορά στις αγορές. Τον Ιανουάριο η τιμή της μετοχή κατέγραψε εκ νέου απώλειες, με την κεφαλαιοποιήσει της Robinhood να πέφτει κάτω από τα επίπεδα των 10 δις. δολαρίων.

Σε ελεύθερη πτώση από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 βρίσκονται και τα έσοδα από τα cryptos. Αρκεί να σημειωθεί πως από τα 233 εκατ. δολάρια, τα έσοδα από τις σχετικές με τα κρυπτονομίσματα δραστηριότητες της Robinhood, κατρακύλησαν στα 51 εκατ. δολάρια το επόμενο τρίμηνο, μια αρνητική τάση που αναμένεται να συνεχισθεί στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις