Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ψηφιακούς… οργασμούς κατά παραγγελία υπόσχεται ο Ίλον Μασκ!

Ένα τσιπάκι ικανό να αλλάξει όλα όσα ξέρουμε για την ερωτική απόλαυση ετοιμάζεται να εμφυτεύσει σε ανθρώπους ο Ίλον Μάσκ. Ο ισχυρός άνδρας της Tesla βρίσκεται ένα βήμα πριν φέρει στην αγορά το τσιπ «Neuralink» το οποίο είναι ικανό, σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες, να προσφέρει «οργασμούς κατά παραγγελία».

Αυτό που απομένει είναι να πάρει την σχετική έγκριση. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, η καινοτόμα μικροσυσκευή του Ίλον Μασκ θα εμφυτεύεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, αρχικά σε ανθρώπους με παράλυση, οι οποίοι δυσκολεύονται ή αδυνατούν να έχουν σεξουαλική απόλαυση.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Star», ο Μασκ επιχειρεί να δημιουργήσει μια τεχνολογία ικανή να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, το τσιπ εμφυτεύεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και σκοπεύει να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή όσων ζουν με σοβαρή παράλυση επιτρέποντας τον έλεγχο ρομποτικού βραχίονα ή ακόμη και εξωσκελετού, και με την βοήθεια της τεχνολογίας να προσφέρει «οργασμούς κατά παραγγελία».

Πώς ακριβώς θα λειτουργεί

Όπως αναφέρει ο νευροβιολόγος καθηγητής Άντριου Χάιρς: «Η πρώτη εφαρμογή του τσιπ είναι να μπορεί ο ασθενείς με σοβαρή παράλυση να κουνήσει με τη σκέψη το ρομποτικό του χέρι». Βέβαια, στους επιστημονικούς κύκλους εξετάζεται ήδη η ιδέα της άμεσης διέγερσης των κέντρων ευχαρίστησης του εγκεφάλου, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αισθανθούν ευχάριστα χωρίς τη χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Στιούαρτ Μέλοϊ ανέπτυξε μία συσκευή το 2001 για να διαχειρίζεται τον πόνο. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο περιοδικό «New Scientist»: «Τοποθέτησα τα ηλεκτρόδια σε μία γυναίκα και ξαφνικά άρχισε να φωνάζει δυνατά».

Όπως αποδείχτηκε, ο Αμερικανός καθηγητής είχε καταφέρει, χωρίς να το θέλει, να χαρίσει στιγμές ερωτικής απόλαυσης στη γυναίκα συνδέοντας τα ηλεκτρόδια του συστήματος διαχείρισης του πόνου στα δεξιά της σπονδυλικής της στήλης. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η τεχνολογία αυτή θα ήταν ικανή να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό δονητή, αλλά χρειάζονται πάνω από έξι εκατομμύρια δολάρια για τις κλινικές δοκιμές. Στην περίπτωση βέβαια του Ίλον Μασκ, το οικονομικό σκέλος δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο.

Το τσιπ «Neuralink» θα είναι ικανό να χαρίζει «οργασμό κατά παραγγελία» βασιζόμενο στην τεχνολογία του καθηγητή Μελόι. «Διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης , το άτομο θα μπορούσε να ικανοποιηθεί και από σεξουαλικής πλευράς», σημειώνει ο ειδικός σε θέματα σεξουαλικής τεχνολογίας, Μπεν Μπαρνς.

Πλέον, ο Ίλον Μασκ, όπως έχει δηλώσει, στοχεύει να ξεκινήσει να εμφυτεύει το τσιπ σε ανθρώπους το 2022, σε περίπτωση που λάβει την σχετική άδεια, με τις εξελίξεις να είναι ικανές να αλλάξουν όλα όσα γνωρίζουμε σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις