Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Airbnb φεύγει από Ρωσία και Λευκορωσία – Ακυρώνονται οι κρατήσεις

Η εταιρεία είχε προαναγγείλει την απόφαση τον Μάρτιο, μιλώντας για προγραμματισμένη αναστολή των εργασιών της.

Η εταιρεία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων Airbnb ανακοίνωσε αργά χθες ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο δεν θα είναι σε θέση να προχωρούν σε νέες κρατήσεις για διαμονή στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. «Οι πελάτες που βρίσκονται στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν νέες κρατήσεις στην Airbnb».

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι κρατήσεις από τις 4 Απριλίου και ύστερα είχαν ακυρωθεί. Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι είχε ανακοινώσει την προγραμματισμένη αναστολή δραστηριοτήτων μέσω Twitter στις 4 Μαρτίου ενώ έχει κινητοποιηθεί για να προσφέρει δωρεάν χώρους διαμονής σε πρόσφυγες από την Ουκρανία που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

Η εταιρεία είχε ήδη κάνει λόγο για τη δυσκολία να διεκπεραιώσει συναλλαγές που σχετίζονται με συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Ρωσία και τη Λευκορωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν αφού η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Το Airbnb προσφέρει δωρεάν δομές διαμονής σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις