Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Wishpond εξαγοράζει την ελληνική Viral Loops έναντι 2.300.000 δολαρίων

Η καναδική πλατφόρμα μάρκετινγκ απέκτησε την νεοφυή επιχείρηση με Έλληνες συνιδρυτές για να αξιοποιήσει τα εργαλεία viral marketing της.

Η εταιρεία software Wishpond εξαγόρασε την Viral Loops μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα μάρκετινγκ παραπομπών για prelaunch, newsletters και e-commerce. Συγκεκριμένα, η Wishpond έχει έδρα τον Καναδά και είναι πάροχος online business solutions με επίκεντρο το μάρκετινγκ.

Η Wishpond, η οποία λειτουργεί ως πάροχος λύσεων για διαδικτυακές επιχειρήσεις εστιάζοντας στο μάρκετινγκ, ολοκλήρωσε την εξαγορά της Viral Loops, συνάπτοντας μια συμφωνία απόκτησης συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη εξαγορά της εταιρείας για το 2022 και την πέμπτη από την εισαγωγή της Wishpond στο χρηματιστήριο τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ali Tajskandar, Πρόεδρος και CEO της Wishpond.

Με έδρα το Λονδίνο, η Viral Loops ιδρύθηκε το 2016 από τον Θωμά Παπασπύρο και τον Σάββα Ζορτίκη αποτελώντας μια πλατφόρμα λογισμικού μάρκετινγκ που βοηθά τις εταιρείες να αποκτήσουν νέους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους μέσω της δύναμης του word-of-mouth και του γνωστού ως “referral μάρκετινγκ”. Ήδη η νεοφυής επιχείρηση έχει δημιουργήσει μια εταιρεία με σημαντική brand αναγνωρισιμότητα ενώ έχει σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη εσόδων και EBITDA. Πιο αναλυτικά, τα έσοδα για το 2021 ανήλθαν σε 800.000 δολάρια προερχόμενα από περισσότερους από 700 διαφοροποιημένους πελάτες, οι μισοί από τους οποίους εδρεύουν στις ΗΠΑ. Εκτός από το scale-up της, η Wishpond διέκρινε τεράστιες ευκαιρίες διασταυρούμενων πωλήσεων για την προσφορά λύσεων referral μάρκετινγκ στην υπάρχουσα πελατειακή βάση της τελευταίας, η οποία αποτελείται από πάνω από 3.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι η Viral Loops θα συνεχίσει να διατηρεί το εμπορικό της σήμα, τον ιστότοπο και τις σχέσεις με τους πελάτες της, ενώ η Wishpond θα παρέχει λειτουργική υποστήριξη και ευκαιρίες διασταυρούμενων πωλήσεων, προβλέποντας ότι το προϊόν και οι υπηρεσίες της Viral Loops θα ενισχύσουν τις τρέχουσες προσφορές προϊόντων της Wishpond και θα αυξήσουν τη διάρκεια ζωής των πελατών.

Η Viral Loops άλλωστε βοηθά τις επιχειρήσεις να ξεκλειδώσουν την viral ανάπτυξή τους μέσω ισχυρών λύσεων referral μάρκετινγκ. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να δημιουργούν και να διαχειρίζονται προγράμματα παραπομπών που ενισχύουν την αφοσίωση των πελατών, προσελκύουν νέους πελάτες και μειώνουν το κόστος απόκτησης πελατών. Συγχρόνως, παρέχει στους πελάτες της προσαρμόσιμα πρότυπα για εκστρατείες μάρκετινγκ παραπομπών, όπου οι πελάτες μπορούν να παραπέμπουν το δίκτυό τους με αντάλλαγμα ανταμοιβές. Η τεχνολογία της Viral Loops παρακολουθεί και διαχειρίζεται την αποτελεσματικότητα και την έκβαση του προγράμματος, επιτρέποντας στους πελάτες να διαχειρίζονται τη διανομή των ανταμοιβών και των εκπτώσεων που προκύπτουν από την καμπάνια.

O Σάββας Ζορτίκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Viral Loops δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ομάδα της Viral Loops θα ενταχθεί στην Wishpond, η οποία έχει καθιερώσει ένα μοντέλο για την εξυπηρέτηση των αναγκών διαδικτυακού μάρκετινγκ των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία της Viral Loops θα συνεχίσει να ακμάζει στο πλαίσιο της Wishpond και ότι οι πελάτες μας θα εξυπηρετούνται καλά κάτω από τη σημαία της Wishpond”. Η Wishpond τόνισε τέλος ότι το συνολικό ποσό της εξαγοράς αγγίζει τα 2.300.000 δολάρια, αποτελούμενο από μια προκαταβολή ύψους 1.380.000 δολαρίων και ένα ετήσιο κέρδος από τις επιδόσεις που αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των 920.000 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Επένδυση 250.000 ευρώ στην Viral Loops από το VentureFriends

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις