Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ferryhopper: Ταξίδι με πλοίο στην ψηφιακή εποχή

Η Ferryhopper έχει αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε με πλοίο και κάνει την αναζήτηση εισιτηρίων μια μοναδική εμπειρία, φέρνοντας τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στην τσέπη μας με λίγα taps.

Το ταξίδι με το πλοίο δεν αντιμετωπίζεται με την ίδια διάθεση από όλους. Μερικοί το προτιμούν, άλλοι το θεωρούν κουραστικό, ενώ ορισμένοι δεν αντέχουν την πολύωρη αναμονή στην ουρά του ταξιδιωτικού πρακτορείου για τον πολυπόθητο φάκελο με τα εισιτήρια. Εδώ και πέντε χρόνια, υπάρχει μια εφαρμογή που έχει μετατρέψει το ταξίδι με το πλοίο στην πιο απλή διαδικασία, αρχής γενομένης από την κράτηση των εισιτηρίων. Η εφαρμογή ακούει στο όνομα Ferryhopper. Μέσα από το app, μπορείς να συγκρίνεις τιμές εισιτηρίων, να κάνεις κράτηση χωρίς κρυφές χρεώσεις για όλους τους αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα και όχι μόνο, αλλά και να παρακολουθείς ζωντανά την πορεία του πλοίου σου την ημέρα του ταξιδιού.

Πως «γεννήθηκε» η ιδέα του Ferryhopper

Όλα ξεκίνησαν το 2016 στην «πεταλούδα του Αιγαίου», την Αστυπάλαια, όπου τρεις φίλοι πάσχιζαν να βρουν ακτοπλοϊκή σύνδεση ώστε να καταφέρουν να ταξιδέψουν σε ένα μικρό κοντινό νησί.
Δεδομένου ότι δεν υπήρχε απευθείας δρομολόγιο, γεννήθηκε η ιδέα δημιουργίας μιας πλατφόρμας που θα διευκολύνει όσους θέλουν να πηγαίνουν από το ένα νησί στο άλλο με ευκολία. Κάπως έτσι ξεκίνησε το Ferryhopper, μία από τις ταχύτερα ανερχόμενες startup της τελευταίας πενταετίας στο ελληνικό οικοσύστημα.

Πρωταγωνιστής στις online κρατήσεις

Το Ferryhopper έχει ηγετική θέση στις online κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ελλάδα, καθώς σε αυτό μπορεί κανείς να βρει μια τεράστια γκάμα δρομολογίων για κάθε ελληνικό νησί, είτε απευθείας είτε με ανταπόκριση και, το κυριότερο όλων, στις καλύτερες δυνατές τιμές. Πρόκειται για μια εύχρηστη και ασφαλή πλατφόρμα, στην οποία αρκούν λίγα κλικ ώστε να βρεις εισιτήρια για νησιά που δεν μπορείς να φανταστείς ότι συνδέονται μεταξύ τους! Όμως η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Για μια εταιρεία που κατόρθωσε να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί μέσα σε ένα ρευστό οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλον, η επέκταση ήταν μονόδρομος.

Το Ferryhopper πουλάει εισιτήρια για περισσότερες από 60 ακτοπλοϊκές εταιρείες και 15 χώρες σε Ευρώπη και Β. Αφρική, ενώ οι αριθμοί αυξάνονται διαρκώς. Μάλιστα, η εταιρεία αναμένεται να εδραιώσει τη θέση της στη Μεσόγειο το 2022, αποτελώντας έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην αγορά.

Η πιο άρτια εφαρμογή

Για να οδηγηθεί μια εταιρεία στην απόλυτη επιτυχία, πρέπει σαφώς να στοχεύει στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των πελατών της. Εν προκειμένω, το Ferryhopper δείχνει να είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Μέχρι στιγμής, περίπου 350.000 χρήστες έχουν «κατεβάσει» το app για να πραγματοποιούν διαδικτυακά τις κρατήσεις των εισιτηρίων τους, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, ακόμη και να παρακολουθούν ζωντανά την πορεία του πλοίου! Όλες αυτές οι δυνατότητες συνθέτουν μια εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται στα χαμόγελα των χρηστών της, που την αντάμειψαν με εξαιρετική βαθμολογία (4,3 / 5) στο Google και το Τrustpilot, απέχοντας ελάχιστα από το απόλυτο. Το Ferryhopper έχουν αξιοποιήσει ήδη 2 εκατομμύρια ταξιδιώτες, με την εφαρμογή να είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε 7 γλώσσες και πιο συγκεκριμένα στα αγγλικά, ελληνικά, ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά και βουλγαρικά, ενώ σύντομα αναμένεται να διατίθεται και στα πολωνικά και πορτογαλικά.

Διαρκής επέκταση

Η ομάδα του Ferryhopper γρήγορα απέκτησε πολλά νέα μέλη, τα οποία με το πάθος και τον ενθουσιασμό της δημιουργίας πορεύονται με στόχο την κορυφή. Έτσι, μια εταιρεία που ξεκίνησε από τρεις φίλους κατάφερε να κερδίσει 3,2 εκατ. ευρώ σε επενδυτικούς γύρους από τον Μάρτιο του 2019.

Το «κλειδί» της επιτυχίας

Το Ferryhopper ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού της ακτοπλοΐας τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Η προσωποποιημένη και φιλική προς τον χρήστη προσέγγιση αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν με πλοίο και κάπως έτσι ανοίγει ο δρόμος για μια πλήρως ψηφιοποιημένη και ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία. Στόχος ήταν και είναι η παροχή μιας μοντέρνας και εύχρηστης πλατφόρμας προγραμματισμού αξέχαστων ακτοπλοϊκών ταξιδιών. Αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο μέσω της πλατφόρμας κρατήσεων της εφαρμογής και του ιστοτόπου, όσο και μέσω των διαδικτυακών οδηγών, προτάσεων και ταξιδιωτικών συμβουλών που παρέχει η εταιρεία. Και κάπως έτσι το ταξίδι με το πλοίο γίνεται διασκεδαστικό, εύκολο και προσβάσιμο σε όλους!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις