Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βίκος: Είμαστε ένα με το νερό μας

Η τεχνολογία και η καινοτομία σε αρμονία με το δώρο της φύσης.

Από την πρώτη εμφιάλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις δεκαετίες, οι άνθρωποι της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων (Βίκος Α.Ε.) δεν έχουν σταματήσει να μαθαίνουν από το νερό και να ακολουθούν με σεβασμό την πορεία και τη ροή του, με συνοδοιπόρο την καινοτομία, σε κάθε βήμα. Το 2022 είναι η χρονιά κατά την οποία η εταιρεία Βίκος γιορτάζει 30 χρόνια αγάπης για το νερό.

Η καινοτομία στο mindset της εταιρείας

Η καινοτομία για τους ανθρώπους της Βίκος Α.Ε. είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία βελτίωσης εξοπλισμού, αγαθών και υπηρεσιών και απαντάται σε κάθε έκφανση της δράσης τους. Στην πρώτη γραμμή των επόμενων βημάτων της εταιρείας βρίσκεται η περαιτέρω ενσωμάτωση των διαθέσιμων τεχνολογιών, δημιουργώντας «έξυπνα» εργοστάσια εμφιάλωσης και παραγωγής που θα βελτιστοποιήσουν τη λήψη αποφάσεων, ώστε αυτή να βασίζεται σε δεδομένα από όλο το εύρος λειτουργιών της επιχείρησης: από τα τμήματα marketing και πωλήσεων μέχρι τη συμπεριφορά του καταναλωτή στο σημείο πώλησης.

Αυτό αποτελεί στρατηγικής σημασίας βήμα, καθώς η δύναμη και η ενοποίηση των δεδομένων θα κατευθύνουν με τεχνοκρατικό τρόπο τις αποφάσεις που έως τώρα συλλέγονται και συνυπολογίζονται ξεχωριστά. Τεχνολογίες όπως το cloud, το IoT, το machine learning, τα προγνωστικά δεδομένα θα βοηθήσουν στον συνδυασμό του ψηφιακού κόσμου με τον φυσικό κόσμο της εμφιάλωσης και της παραγωγής. Σε προϊοντικό επίπεδο η βασική καινοτομία και η ειδοποιός διαφορά είναι ότι τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά Βίκος είναι τα μόνα αναψυκτικά με φυσικό μεταλλικό νερό. Το φυσικό μεταλλικό νερό ορίζεται από την υπόγεια προέλευσή του, την περιεκτικότητά του σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία και την επί τόπου εμφιάλωσή του χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Ο Β-οίκος της ζωής μας

Το ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων με τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την αξία της προσφοράς. Κατά τη διάρκεια του 2021:

> Σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. ACHERON ACT!ONS πραγματοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού σε θάλασσες, παραλίες και ποτάμια της Ηπείρου και ενημερωτικές δράσεις.

> Υποστηρίχθηκε ο μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός we4all σε μεγάλες δράσεις δενδροφύτευσης που οργανώθηκαν στον Δήμο Γαλατσίου και Σαρωνικού.

Η ΒΙΚΟΣ A . E . στηρίζει τη μετάβαση της πόλης των Ιωαννίνων σε μια κλιματικά ουδέτερη– έξυπνη πόλη

Η Βίκος Α.Ε. και ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Local4Green υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης (MOU), επισφραγίζοντας τη στήριξη της εταιρείας σε θέματα στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης και προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στο πλαίσιο του συμφώνου, η Βίκος Α.Ε. δεσμεύεται ότι θα στηρίξει τον Δήμο Ιωαννιτών σε πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης και θα παρέχει πληροφορίες για φυσικές πηγές ενέργειας που έχει αποκτήσει μέσα από την εμπειρία της, δεδομένου ότι όλα τα εργοστάσια της εταιρείας και οι μεγάλοι αποθηκευτικοί της χώροι (logistic centers) έχουν πιστοποιηθεί για να χρησιμοποιούν ρεύμα που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η συμβολή της εταιρείας σε δράσεις στην τοπική κοινωνία

Η εταιρεία Βίκος υποστηρίζει και τα σημαντικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη των Ιωαννίνων, συμβάλλοντας ενεργά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην τοπική κοινωνία με σειρά από ενέργειες και δράσεις:

  • «Υιοθεσία» του Δήμου Ζαγορίου, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis, συμβάλλοντας σε μια κοινή και συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση της υπογεννητικότητας, με επίκεντρο την Ήπειρο.
  •  Δωρεά εξοπλισμού για τις μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (25 τηλεοράσεις και κεραίες).
  • Πολυετή στήριξη του πνευματικού κέντρου Δήμου Ιωαννιτών με σκοπό τη δημιουργία πολιτισμικού περιβάλλοντος απαραίτητου για την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού και των εκπροσώπων του.
  • Ενίσχυση των διασωστών του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας με 480 ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης, τύπου TYVEK.
  • Πολυετή στήριξη στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Εγκαταστάσεις

Η εταιρεία Βίκος λειτουργεί τέσσερα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή σε ιδιόκτητες εκτάσεις 260 στρεμμάτων Τα δύο εργοστάσια (Περιβλέπτου & Καλπακίου) βρίσκονται στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, η PETCOM Plastics στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, ενώ το τέταρτο εργοστάσιο εδρεύει στους Καλιάνους Κορινθίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, με δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can). Η νέα παραγωγή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα (359.000 ανά ώρα) φτάνοντας τη συνολική δυναμικότητα της εταιρείας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα, που την καθιστά κορυφαία στη χώρα.

Στόχοι και όραμα για το μέλλον

Η διατήρηση της ποιότητας του προϊόντος από την εμφιάλωση μέχρι τη στιγμή της κατανάλωσης, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τις ανθρώπινες, τεχνολογικές και υλικές πηγές με υπεύθυνες και καινοτόμες πρακτικές αποτελεί το όραμα της εταιρείας για το μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις