Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυξητικό ρυθμό στην απασχόληση βλέπει το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας

Τον Φεβρουάριο 2015, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας επικαιροποιεί τη Μελέτη “Εξελίξεις και Τάσεις της Αγοράς” με νέα στοιχεία. Η απασχόληση παρουσίασε μικρό ρυθμό αύξησης σε σύγκριση με την Άνοιξη του περασμένου έτους, ενώ η ανεργία έχει μειωθεί από το υψηλότερο σημείο που έφτασε τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το ΑΕΠ, παρά τον αρνητικό ρυθμό που εμφάνισε το τελευταίο 3μηνο του 2014 σε σύγκριση με το τελευταίο 3μηνο του 2013, σημειώνει στο σύνολο του έτους θετικό ρυθμό για πρώτη φορά έπειτα από 7 χρόνια.

Ο κλάδος του τουρισμού εμφανίζει την αισθητή ανάκαμψη σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κλάδους οι οποίοι είτε παραμένουν σταθεροί, ή εμφανίζουν αρνητική πορεία.

Η αβεβαιότητα της τελευταίας περιόδου, η οποία οφείλεται στις εκλογές και τις εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους εταίρους συνέβαλλε στην αποσταθεροποίηση της υφιστάμενης αδύναμης πορείας ανάκαμψης που διεφάνη το 2014. Παρ’όλ’αυτά, η νομισματική χαλάρωση σε όλη την ευρωζώνη, η επίτευξη νέας δανειακής συμφωνίας και η διαφαινόμενη ελάφρυνση της λιτότητας, αφήνουν αισιοδοξία για αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη μέσα στο 2015.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα της μελέτης εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις