Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανέπαφες πληρωμές με το PayLah! και Pay Anyone

Η συνεργασία της Network for Electronic Trensfers και National ITMX αυτή θα διευκολύνει τις εισερχόμενες και εξερχόμενες διασυνοριακές πληρωμές μεταξύ Σιγκαπούρης και Ταϊλάνδης.

Το Network for Electronic Transfers, ο όμιλος υπηρεσιών πληρωμών της Σιγκαπούρης, και το National ITMX, η βασική διατραπεζική υποδομή πληρωμών και το κεντρικό σύστημα επεξεργασίας δεδομένων της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσαν την επέκταση της διασυνοριακής συνεργασίας τους για τις πληρωμές QR.

Η συνεργασία αυτή θα διευκολύνει τις εισερχόμενες και εξερχόμενες διασυνοριακές πληρωμές μεταξύ Σιγκαπούρης και Ταϊλάνδης.

Οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης που χρησιμοποιούν τις τοπικές τραπεζικές εφαρμογές, DBS PayLah! και OCBC Pay Anyone, θα μπορούν να σαρώνουν το εθνικό PromptPay QR της Ταϊλάνδης για να πραγματοποιούν πληρωμές σε πάνω από 8 εκατ. σημεία αποδοχής λιανικής σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Μπανγκόκ, η Πατάγια και το Πουκέτ.

Οι χρήστες της UOB TMRW θα μπορούν να το κάνουν επίσης από το επόμενο έτος.

Οι τοπικοί έμποροι θα μπορούν να δέχονται πληρωμές από ταξιδιώτες της Ταϊλάνδης, οι οποίοι μπορούν πλέον να πραγματοποιούν πληρωμές QR στη Σιγκαπούρη σαρώνοντας οποιοδήποτε NETS QR με εφαρμογές από τις συμμετέχουσες τράπεζες και ηλεκτρονικά πορτοφόλια από την Bank of Ayudhya, την Bangkok Bank και την Krungthai Bank.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, οι έμποροι NETS που καλύπτουν 120 χιλ. σημεία αποδοχής στη Σιγκαπούρη θα μπορούν να δέχονται πληρωμές χωρίς μετρητά από τις συμμετέχουσες τράπεζες της Ταϊλάνδης ή τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

Οι έμποροι NETS στη Σιγκαπούρη είναι ήδη σε θέση να δέχονται πληρωμές WeChat Pay και Bhim QR, τραπεζικές κάρτες BCA, RuPay και MyDebit, καθώς και ηλεκτρονικά πορτοφόλια που είναι συμβατές με τις λύσεις Alipay+.

Ο Λόρενς Τσαν, CEO του ομίλου NETS, δήλωσε: «Η εταιρεία NETS είναι η μόνη που μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα της, οι καταναλωτές της Σιγκαπούρης που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη μπορούν να προσβλέπουν σε αγορές χωρίς ταλαιπωρία. Περισσότεροι μικροί έμποροι που προηγουμένως δέχονταν μόνο μετρητά είναι τώρα σε θέση να δέχονται πληρωμές QR μέσω αυτής της υπηρεσίας. Επιπλέον, οι καταναλωτές είναι σε θέση να απολαμβάνουν ανταγωνιστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες και όμως να μην ασχολούνται με τη μετατροπή μετρητών σε νόμισμα. Ομοίως, οι τοπικοί έμποροι στη Σιγκαπούρη μπορούν να αυξήσουν την πελατειακή τους βάση προσφέροντας περισσότερες επιλογές ψηφιακών πληρωμών στους εισερχόμενους ταξιδιώτες από την Ταϊλάνδη. Η ύπαρξη μιας επιλογής πληρωμής QR με ανταγωνιστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες θα αυξήσει την ευκολία για τους αγοραστές, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για την ύπαρξη μετρητών στο χέρι».

Η Wanna Noparbhorn, διευθύνουσα σύμβουλος της National ITMX, δήλωσε: «Η NITMX προσπαθεί πάντα να δημιουργεί βιώσιμες υποδομές για τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ταϊλάνδη και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την NETS για να ενεργοποιήσουμε την πρώτη στον κόσμο υπηρεσία διασυνοριακών πληρωμών FAST (γρήγορες και ασφαλείς μεταφορές) μεταξύ Σιγκαπούρης και Ταϊλάνδης. Καθώς τα σύνορα είναι πλέον ανοιχτά, οι ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη μπορούν να απολαμβάνουν πληρωμές χωρίς μετρητά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και των αγορών τους, χρησιμοποιώντας απλώς το PayLah! και το Pay Anyone σε διάφορα σημεία αποδοχής σε όλη την Ταϊλάνδη».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις