Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lamda Development: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 20% της R Energy 1

Η R Energy 1 Holding προχώρησε στην έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου, ύψους 10 εκατ. ευρώ, 3ετούς διάρκειας, το οποίο θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από την LAMDA ENERGY INVESTMENTS

Η LAMDA DEVELOPMENT ανακοινώνει ότι, η LAMDA ENERGY INVESTMENTS, 100% θυγατρική της εταιρείας, προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας μεταβίβασης μετοχών που αφορά στην εξαγορά ποσοστού 20% του μετοχικού κεφαλαίου της R Energy 1 Holding, έναντι τιμήματος 5 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Παράλληλα, η R Energy 1 Holding προχώρησε στην έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου, ύψους 10 εκατ. ευρώ, 3ετούς διάρκειας, το οποίο θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από την LAMDA ENERGY INVESTMENTS. Κατά την μετατροπή του ως άνω Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου, η LAMDA ENERGY INVESTMENTS θα έχει το δικαίωμα απόκτησης ποσοστού 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της R Energy 1 Holding.

Η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί την πρώτη επένδυση σε Πράσινη Ενέργεια που χρηματοδοτείται από τα έσοδα του Πράσινου Ομολογιακού Δανείου ύψους 230 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η εταιρεία την 12.07.2022.

Η εξαγορά ποσοστού 20% του μετοχικού κεφαλαίου της R Energy 1 Holding τελεί υπό την αίρεση διευθέτησης μια σειράς τυπικών θεμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Σχολιάζοντας την εν λόγω συμφωνία ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε σχετικά: «H συνεργασία μας με την R Energy 1 Holding, μία πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα των ΑΠΕ, συμβάλει στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας να τροφοδοτήσουμε με πράσινη ενέργεια την έξυπνη, σύγχρονη πόλη του Ελληνικού. Με προτεραιότητα να δημιουργήσουμε μια πραγματικά βιώσιμη νέα πόλη, προχωράμε στην πρώτη μας επένδυση, με κεφάλαια που προέρχονται από την πρόσφατη έκδοση του πράσινου ομολόγου».

Σχολιάζοντας την εν λόγω συμφωνία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της R Energy 1 Holding Γεώργιος Ρόκας, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά την LAMDA Development για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην εταιρεία μας. Για όλους εμάς στην R Energy 1 Holding, είναι ιδιαίτερη χαρά που συμβάλουμε με τον τρόπο μας στην μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα, και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως η συνεργασία αυτή θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων έργων και στην επιτυχία των μελλοντικών επιχειρηματικών πλάνων της R Energy 1 Holding».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις