Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

THINK SILICON: Η Startup που «πάντρεψε» τεχνολογία και καινοτομία

Η Think Silicon, μια εταιρεία του ομίλου Applied Materials, η οποία ξεκίνησε στην Πάτρα ως Startup σχεδιασμού επεξεργαστών γραφικών πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για φορητές και φορέσιμες συσκευές, έχει μπει με το σπαθί της στα λεγόμενα «Success Stories» της ελληνικής Startup σκηνής, ενώ είναι πλέον μια πηγή οικονομικής και τεχνολογικής υπεραξίας για τη χώρα μας με πολλαπλασιαστική επίδραση σε πολλούς τομείς και ειδικά στην εκπαίδευση

 

Η εταιρεία Think Silicon βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά τα τελευταία χρόνια επεκτείνοντας συνεχώς την γκάμα των προϊόντων της, την πελατειακή της βάση ανά τον κόσμο και το ανθρώπινο δυναμικό της. Περίπου τρία χρόνια μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Applied Materials, ο αριθμός των μηχανικών έχει τριπλασιαστεί και έχει καταφέρει να επαναπατρίσει πολλούς μηχανικούς που βρίσκονταν σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή η Think Silicon έχει ομάδες μηχανικών στην Πάτρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ στην Αμερική, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ταϊβάν και σύντομα στην Κίνα.

Συμμετοχή στην σημαντική έκθεση “EMBEDDED WORLD 2023” στη Νυρεμβέργη 

Δεν θα μπορούσε η Think Silicon να λείπει από τη σημαντική έκθεση “Embedded World 2023”, η οποία θα διεξαχθεί στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου. Στο περίπτερο της εταιρίας οι επισκέπτες μπορούν να δουν μεταξύ άλλων high tech και καινοτόμων προϊόντων, εφαρμογές γραφικών 3D/2D και μηχανικής μάθησης του νέου επεξεργαστή γραφικών, NEOXTM, του πρώτου επεξεργαστή γραφικών της βιομηχανίας που βασίζεται στην αρχιτεκτονική RISC-V. Αυτό το προϊόν απευθύνεται σε αρκετές αγορές, όπως τα έξυπνα ρολόγια επόμενης γενιάς, γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR), συσκευές παρακολούθησης και ψυχαγωγίας, έξυπνες οθόνες για τερματικά point-of-sale/point-of-interaction και άλλα ακόμη περιμένουν τους φανατικούς της τεχνολογίας και των κορυφαίων gadgets, οι οποίοι θα επισκεφθούν το περίπτερο της Think Silicon στην έκθεση Embedded World 2023 στη Νυρεμβέργη -Hall 4, Booth 476, από 14 έως 16 Μαρτίου.

H εταιρεία συνεχίζει δυναμικά να εμπλουτίζει το πελατολόγιο της με μεγάλους παγκόσμιους «παίκτες» της αγοράς, επιτυγχάνοντας την ενσωμάτωση της τεχνολογίας της σε εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο. Η τεχνολογία της αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε 50 εκατομμύρια φορέσιμες συσκευές, τύπου smartwatches και fitness bands. Το πρώτο έξυπνο ρολόι που κυκλοφόρησε με την τεχνολογία της Think Silicon ήταν το Google Fibit Charge 5, ενώ έπειτα ακολούθησαν και άλλα μοντέλα εταιρειών αντίστοιχης εμβέλειας. Πλέον, η τεχνολογία της βρίσκεται σε πάνω από 20 διαφορετικά μοντέλα wearables ενώ τα έσοδα «τρέχουν» το τελευταίο διάστημα με ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 100%, με αποτέλεσμα την κατοχή διψήφιου ποσοστού της αγοράς έξυπνων ρολογιών παγκοσμίως, που προσεγγίζει το 20%. Ο δε αριθμός των 50 εκατομμυρίων συσκευών αναμένεται να διπλασιαστεί την επόμενη χρονιά.

Παρά την αρρυθμία που έχει δημιουργήσει στην παγκόσμια αγορά η έλλειψη μικροτσίπ, στο μέλλον ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας Think Silicon αναμένεται να μεγαλώσει αρκετά. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της επέκτασης της γκάμας των προϊόντων της στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης. Στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Μεταμόρφωση Αττικής σχεδιάζονται επεξεργαστές γραφικών για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε συσκευές αναγνώρισης ήχου, εικόνας ή σε ρολόγια που συλλέγουν βιομετρικά δεδομένα, τα οποία ύστερα από επεξεργασία μπορεί να βοηθήσουν στην παροχή συμβουλών πρόληψης, καθώς και αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα tech projects.

Η THINK SILICON ανάμεσα στους νικητές του “HiPEAC Tech Transfer Award 2022”

Η εταιρεία κατάφερε να είναι ανάμεσα στους νικητές του “HiPEAC Tech Transfer Award 2022”. Σε συνεργασία με την ομάδα THESSIS στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Κεραμίδας) και με το Πανεπιστήμιο του Plymouth (Kαθηγητής Βασίλειος Κελεφούρας) αναπτύχθηκε μια μεθοδολογία design space exploration (DSE) για την εφαρμογή low-rank factorization (LSF), μια γνωστή τεχνική συμπίεσης, στα πυκνά στρώματα ενός βαθιού νευρωνικoύ δικτύου (DNN). Η τεχνολογία αυτή έχει μεταφερθεί με επιτυχία στα νέα προϊόντα της Think Silicon που στοχεύουν στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις