Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DRAGONS’ DEN GREECE: Ρεκόρ επενδύσεων και προϊόντα…«έκπληξη» στο χθεσινό επεισόδιο

Όλα όσα είδαμε στο 6ο επεισόδιο του πρώτου επιχειρηματικού show της ελληνικής τηλεόρασης

Οι τηλεθεατές  του DRAGONS’ DEN GREECE, του πρώτου επιχειρηματικού show της ελληνικής τηλεόρασης που προβάλλεται από την τηλεόραση του ANT1, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη περίμεναν το 6ο επεισόδιο για να μάθουν τι θα γίνει τελικά με τον Πολ Ευμορφίδη. Στο τελευταίο επεισόδιο είχαμε δει τον επιχειρηματία να φεύγει εκνευρισμένος από το πλατό δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την εκπομπή. Ωστόσο, χθες τον είδαμε να επιστέφει ζητώντας συγνώμη για τη συμπεριφορά του, με τον Χάρη Βαφειά να του απαντά πως «μπορεί να τρελάνει και ψυχολόγο»! Εκτός από τη μεγάλη επιστροφή του Πολ στο χθεσινό επεισόδιο είδαμε προϊόντα – έκπληξη, τα οποία έγιναν αμέσως viral  αλλά και νέο ρεκόρ επενδύσεων, οι οποίες έφτασαν τις 150.000 ευρώ.

Στους μεγάλους νικητές του επεισοδίου ήταν τα αδέρφια Μαντά με μια πρωτοποριακή συσκευή για κατοικίδια. Πιο συγκεκριμένα, η Ελένη, ο Παναγιώτης και η Μαρία Μαντά παρουσίασαν μπροστά στους dragons το Mcbed, μία συσκευή GPS και actinity tracker για κατοικίδια και παραγωγικά  ζώα. Τα αδέρφια Μαντά ζήτησαν 30.000 ευρώ για το 5% της εταιρείας.

Το Mcbed ενθουσίασε τους dragons και έτσι αμέσως ξεκίνησε ένας σκληρός γύρος διαπραγματεύσεων. Η Μαρία Χατζηστεφανή και ο Λέων Γιοχάη πρότειναν στα αδέρφια 100.000 ευρώ για το 35% της εταιρείας. Τα αδέρφια Μαντά όμως έκαναν μια αντιπροσφορά, προτείνοντας το ίδιο ποσό, αλλά για το 20%. Τελικά, το deal έκλεισε με τους δύο dragons να προσφέρουν 100.000 ευρώ για το 30% της εταιρείας, με το ποσοστό αυτό να μειώνεται στο 20% μετά την απόσβεση της επένδυσης.

Ένα πολύ καλό, αν και απροσδόκητο deal κατάφεραν να κλείσουν και οι ιδρυτές της MC Biocometics, Θέμης Καρκανάκης και Αλέξης Αλεξάνδρου. Τα MC Biocometics είναι καλλυντικά προϊόντα με βάση το έλαιο CBD, το οποίο είναι συστατικό της φαρμακευτικής κάνναβης.
Το επιχειρηματικό δίδυμο ζήτησε 50.000 ευρώ για το 10% της εταιρείας. Αν και κανείς θα περίμενε ίσως από τη Μαρία Χατζηστεφανή να δείξει ενδιαφέρον για το προϊόν, δεδομένου του ότι και η ίδια δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών, αυτοί που τελικά πίστεψαν στη δυναμική του ήταν ο Χάρης Βαφειάς και ο Λέων Γιοχάη. Οι δύο dragons προσέφεραν 50.000 ευρώ για το 50% της εταιρείας. Μπορεί το ποσοστό που ζήτησαν να ήταν πολύ υψηλό, ωστόσο οι ιδρυτές της MC Biocometics το αποδέχτηκαν και έτσι είχαμε deal.

Τις εντυπώσεις στο χθεσινό επεισόδιο έκλεψε δίχως ίχνος αμφιβολίας το Viter, μία συσκευή εξολόθρευσης ιών. Στην ουσία επρόκειτο για μία μάσκα που θύμιζε σε μεγάλο βαθμό αυτές που χρησιμοποιούνται για καταδύσεις και η οποία είχε τη δυνατότητα να σκοτώνει τα μικρόβια. Η συσκευή απευθυνόταν κυρίως στο ιατρικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς που έχουν κολλήσει μολυσματικές ασθένειες, όπως πχ έμπολα. Ο ιδρυτής της, Θανάσης Ρούλης, ζήτησε 750.000 ευρώ για το 51% της εταιρείας. Ωστόσο, οι dragons προβληματίστηκαν από το γεγονός ότι δεν είχε κάνει ακόμη πωλήσεις, ενώ συγχρόνως βρήκαν το design της συσκευής δύσκολο και βαρύ. Για τους λόγους αυτούς έθεσαν τον εαυτό τους εκτός.

Βέβαια, η συσκευή έγινε αμέσως viral στο twitter με τις χιουμοριστικές αναρτήσεις των Ελλήνων χρηστών να δίνουν και να παίρνουν.

Το χθεσινό επεισόδιο δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς είδαμε τους ιδρυτές της Easy Boat να προβαίνουν σε ένα σοβαρό ατόπημα απέναντι στη Μαρία Χατζηστεφανή.

Συγκεκριμένα, οι ιδρυτές της Startup, Αλέξανδος Νάστος και Συμεών Παλαγκός, ζήτησαν από τους dragons 70.000 ευρώ για το 3,5% της εταιρείας, στοχεύοντας κυρίως στον Λέοντα και τον Χάρη. Ο Λέων όμως θεώρησε ότι η επένδυση έχει υψηλό ρίσκο, ενώ ο Xάρης είπε ότι δεν γνωρίζει ιδιαίτερα τον δικό τους τομέα. Αυτή που εν τέλει ενδιαφέρθηκε για την εταιρεία ήταν η Μαρία, η οποία τους πρότεινε 70.000 ευρώ για το 15%. Τότε το επιχειρηματικό δίδυμο έκανε μια αντιπροσφορά για το 5% της εταιρείας με την προϋπόθεση ότι θα έμπαινε στο deal ή ο Λέων ή Χάρης με 30.000 ευρώ. Το γεγονός αυτό προσέβαλε τη Μαρία, η οποία έθεσε αμέσως τον εαυτό της εκτός λέγοντας τους χαρακτηρίστηκα ότι: «Δεν μου αρέσει που αμέσως θέλετε να φέρετε έναν άνδρα και δεν εμπιστεύεστε μια γυναίκα ότι μπορεί να σας βοηθήσει».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις