Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Belvo: Χρηματοδότηση με… άρωμα Ελλάδας για τη Λατινοαμερικάνικη Fintech

Χρηματοδότηση 43 εκατ. δολαρίων με τη συμμετοχή της Venture Friends εξασφάλισε η Λατινοαμερικάνικη Belvo, η οποία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα API ανοιχτής τραπεζικής. Του γύρου συμμετείχαν επίσης funds από τη Silicon Valley και τη Λατινική Αμερική καθώς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων οι Future Positive, Kibo Ventures, FJ Labs, Kaszek, MAYA Capital, και ο CEO και founder της Nubank, David Vélez.

H πλατφόρμα της Belvo παρέχει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την απαραίτητη πρόσβαση σε δεδομένα για να χτίσουν καλύτερες και πιο αποδοτικές εφαρμογές. Δημιουργοί εφαρμογών τραπεζικής, πάροχοι πιστώσεων και χρηματοοικονομικών εργαλείων, χρησιμοποιούν τα API της για να συνδέσουν τραπεζικούς λογαριασμούς στα apps τους και να “ξεκλειδώσουν” όπως λέει η εταιρεία τη δύναμη της ανοιχτής τραπεζικής.

Όπως εξηγεί ο Fred Blackford, Founding Partner της Future Positive, η Belvo επιλύει ένα πολύπλοκο και σημαντικό πρόβλημα δημιουργώντας τις θεμελιώδεις υποδομές που είναι απαραίτητες για μια νέα γενιά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη Λατινική Αμερική. Εκτός από την εξυπηρέτηση μιας ταχέως αναπτυσσόμενης  αγοράς, η Belvo έχει τη δυνατότητα να παράγει πραγματικό και διαρκές αντίκτυπο στις οικονομίες όπου δραστηριοποιείται παρέχοντας ευρύτερη πρόσβαση σε καλύτερα χρηματοοικονομικά προϊόντα και επιτρέποντας την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Belvo στοχεύει τώρα να συνεργαστεί με κορυφαίους παρόχους τεχνολογικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη Λατινική Αμερική, καλύπτοντας κάθετες αγορές που χρησιμοποιούν οι Λατινοαμερικανοί καθημερινά. Επιπλέον, η εταιρεία σκοπεύει να διερευνήσει τις επιλογές της όσον αφορά την επέκταση της πλατφόρμας της σε νέες χώρες εντός της αγοράς της Λατινικής Αμερικής αλλά και να ενισχύσει την ομάδα της.

Διαβάστε ακόμα:

Huspy: Σε startup από το Ντουμπάι η νέα επένδυση της VentureFriends

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις