Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μετοχές αξίας ενός δισ. δολαρίων έχουν πουλήσει οι ιδρυτές της Google σε λιγότερο από 3 μήνες

Ήδη από το Μάϊο, τα ιδρυτικά στελέχη της εταιρείας έχουν πουλήσει τις περισσότερες μετοχές από το 2017.

Οι ιδρυτές της Google και βασικοί μέτοχοι της Alphabet, Larry Page και Sergey Brin, έχουν πουλήσει μετοχές αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων συνολικά από τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις του Brin τους τελευταίους μήνες ανέρχονται σε περισσότερα από 610 εκατ. δολάρια, ενώ αυτές του Page ξεπερνούν πλέον τα 462 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι οι δύο ιδρυτές προχωρούν σε πωλήσεις μετοχών βάσει προγραμματισμένου σχεδίου. Τελευταία φορά που είχαν κάνει αντίστοιχες κινήσεις ήταν το 2017.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει θετικές επιδόσεις φέτος, ξεπερνώντας αυτές άλλων τεχνολογικών κολοσσών όπως η Amazon και η Apple, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης αυξημένα έσοδα και κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι ο Page αποχώρησε από τη θέση του CEO της Alphabet το 2019, δίνοντας τα ηνία στον CEO της Google, Sundar Pichai, ενώ την ίδια περίοδο και ο Brin παραιτήθηκε από πρόεδρος της Alphabet. Οι δυο τους ίδρυσαν τη Google το 1998, παραμένοντας μέλη του διοικητικού συμβουλίου και κατέχοντας πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας, μέχρι σήμερα.

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley συγκαταλέγονται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, παρόλο που έχουν κρατήσει χαμηλό προφίλ μετά την αποχώρηση τους από τους εν λόγω ηγετικούς ρόλους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις