Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SEAT κάνει τους εργαζόμενους της “Startuppers” με νέα πλατφόρμα καινοτομίας

Η εταιρεία διαμορφώνει νέα προϊόντα και υπηρεσίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την καινοτομία, καταρτίζοντας τους υπαλλήλους της.

Η SEAT  θέτει τις ομάδες εργασίας της στη βάση της εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη πρακτικών λύσεων, οι οποίες διαχειρίζονται projects που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για αυτό το σκοπό. η εταιρεία εγκαινίασε την πλατφόρμα SEAT INNOVA, ένα συμμετοχικό δίκτυο που μπορεί να φέρει σε επικοινωνία εργαζόμενους από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας για να συνεισφέρουν σχεδιάζοντας πρωτοπόρα έργα.

Η πλατφόρμα αυτή, ενθαρρύνει την καλλιέργεια νέων τρόπων εργασίας και τη δημιουργία λύσεων από κοινού, σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, προωθώντας το πνεύμα της καινοτομίας στους υπαλλήλους της.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο καθιστά συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην πρόοδο της εταιρείας μακροπρόθεσμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες τους στο να ανακαλύψουν ιδέες που συνδέονται με σύγχρονες λύσεις κινητικότητας, τη Βιομηχανία 4.0 και νέα επιχειρηματικά μοντέλα, όπως σημειώνει και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της SEAT S.A. Xavier Ros.

Η πλατφόρμα παρέχει γνώσεις και υλικό που θα τους βοηθήσει να βρουν τις κατάλληλες επιχειρηματικές ευκαιρίες και καινοτόμες ιδέες για τα οποία μπορούν να διακριθούν και να αποσπάσουν βραβεία. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της SEAT S.A. έχουν πρόσβαση σε χρήσιμο περιεχόμενο και εκπαιδεύονται από καταξιωμένους επαγγελματίες.

Αναλυτικά, ο χώρος διαθέτει περιεχόμενο από το οποίο αντλούν έμπνευση, ομιλίες, podcasts και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, ενώ τίθενται πραγματικές προκλήσεις προκειμένου οι απασχολούμενοι να αναζητούν λύσεις σαν να ήταν όντως επιχειρηματίες που εργάζονται στη δική τους νεοφυή επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πλατφόρμας, οι εργαζόμενοι της SEAT S.A. παρακολούθησαν μια παρουσίαση από τον David Aguilar, έναν νεαρό που στην ηλικία των 9 ετών σχεδίασε το πρώτο του προσθετικό χέρι για το δεξί του άκρο, χρησιμοποιώντας κομμάτια από ένα σετ κατασκευών. Ακολούθως, δημιούργησε άλλα τέσσερα προσθετικά μέλη, τα οποία μάλιστα εξέθεσε στη NASA στη Σύνοδο Κορυφής για την Καινοτομία της Cross Industry, όταν ήταν μόλις 19 ετών, την ίδια στιγμή που ο ίδιος, με την ονομασία “Hand Solo“, κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες και σπουδάζει βιομηχανολογία.

Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης το πρώτο The Pitch, στο οποίο παρουσιάστηκαν τα έργα του hackathon που είχε πραγματοποιήσει η εταιρεία πέρυσι με στόχο οι ομάδες να αναζητήσουν χορηγούς και συνεργασίες για την υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις