Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ισπανική ταξιδιωτική Startup σηκώνει 25 εκατ. ευρώ με το “βλέμμα” στην μετά-covid εποχή

Η εταιρεία επενδύει τα χρήματα που εξασφάλισε στην τεχνολογία για να βελτιώσει τις παρεχόμενες ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε ένα διευρυμένο παγκόσμιο κοινό.

Η Exoticca, το ταξιδιωτικό πρακτορείο νέας γενιάς που ειδικεύεται στις πολυήμερες οργανωμένες εκδρομές, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους περίπου 25,2 εκατ. ευρώ, με επικεφαλής την 14W και την Mangrove Capital Partners.

Στο γύρο συμμετέχουν επίσης η Aldea Ventures και επενδυτές όπως οι Milano Investment Partners SGR, K Fund, Bonsai Partners, Kibo Ventures και Sabadell Venture Capital, αυξάνοντας το συνολικό κεφάλαιο που έχει αντλήσει η εταιρεία μέχρι σήμερα γύρω στα 44,5 εκατ. ευρώ.

Η Exoticca δραστηριοποιείται στα οργανωμένα ταξίδια σε πάνω από 50 προορισμούς παγκοσμίως, μέσω μιας ομάδας ειδικών σε θέματα εκδρομών, για τον προσεκτικό σχεδιασμό δρομολογίων, επιδιώκοντας τη βελτιστοποίηση τόσο της εμπειρίας όσο και της τιμής. Τα ταξιδιωτικά της προϊόντα, σχεδιάζονται προσεκτικά με τη συνεργασία ανθρώπου και τεχνολογίας και το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Exoticca να προσφέρει πρωτόγνωρες τιμές χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παρά την πανδημία της COVID-19, η επιχείρηση κατόρθωσε να αυξήσει τις πωλήσεις της αξιοποιώντας μέτρα όπως η πολιτική δωρεάν ακύρωσης, οι εξαιρετικά μειωμένες τιμές και ένα παρατεταμένο διάστημα διακοπών. Οι πωλήσεις της Exoticca έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 50% σε σχέση με την προ COVID-19 περίοδο, σημειώνοντας άνοδο κατά 300% στις ΗΠΑ.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης εν μέσω ανάκαμψης της ταξιδιωτικής αγοράς. Η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει ένα επενδυτικό σχέδιο που εστιάζει στην τεχνολογία, στοχεύοντας στην περαιτέρω αυτοματοποίηση κατά τη διαδικασία των κρατήσεων και τη βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών, ανοίγοντας παράλληλα τους ορίζοντες της στην ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

“Τα ταξίδια επιστρέφουν και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσουμε προκειμένου να λάβουμε μια κυρίαρχη θέση στο χώρο των πολυήμερων οργανωμένων ταξιδιών”, δηλώνει ο Pere Vallès, διευθύνων σύμβουλος της Exoticca.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις