Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Nexi Payments Greece σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα

Η δυναμική συνεργασία του ιταλικού paytech κολοσσού Nexi με την Alpha Bank έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την παροχή ταχύτερων, ευκολότερων και ασφαλέστερων πληρωμών στην ελληνική αγορά για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, προσφέροντας μοναδικές τεχνολογικές λύσεις με τα υψηλότερα διεθνή standards

Την έναρξη μιας νέας περιόδου για τον εμπορικό κόσμο και τη δημόσια διοίκηση εγκαινίασαν η Alpha Bank και η Nexi, ανακοινώνοντας την ίδρυση καινούργιας εταιρείας με την επωνυμία Nexi Payments Greece, που στοχεύει στην παροχή πρωτοποριακών λύσεων καθώς και στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής. 

Η ιταλική PayTech έρχεται στην Ελλάδα και δίνει επιπλέον ώθηση στις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, επιδιώκοντας την καλλιέργεια μιας κουλτούρας πληρωμών χωρίς μετρητά, ενισχύοντας την ψηφιοποίηση, απλοποιώντας τις συναλλαγές και φέρνοντας τους εμπόρους και τους καταναλωτές ένα βήμα πιο κοντά σε μια νέα εποχή πληρωμών.

Η τεχνολογική πλατφόρμα της Nexi, σε συνδυασμό με τις κορυφαίες επαγγελματικές δεξιότητες που διαθέτει στον τομέα της, έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο σε τρία τμήματα της αγοράς: Merchant Services & Solutions, Cards & Digital Payments και Digital Banking & Corporate Solutions

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο διευθύνων σύμβουλος της Nexi Payments Greece Διονύσης Γρηγοράτος, ο CEO του ομίλου Nexi Paolo Bertoluzzo, ο CEO του ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης και ο επικεφαλής της διεύθυνσης επικοινωνίας και εταιρικών σχέσεων Alpha Bank Γιώργος Τερζής.

Η Nexi επενδύει διαρκώς στην τεχνολογία και την καινοτομία, εστιάζοντας σε δύο θεμελιώδεις αρχές: την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών από κοινού με τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών γι’ αυτές. 

Η Nexi Payments έρχεται για να καθιερώσει τόσο την ανάπτυξη ενός ανέπαφου οικοσυστήματος πληρωμών στην Ελλάδα όσο και τη θέση της PayTech στην Ελλάδα ως ηγέτιδος στην ταχέως αναπτυσσόμενη εγχώρια αγορά πληρωμών. Η Nexi θα έχει τη δυνατότητα να διευρύνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στον τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών καθώς και να ενισχύσει τη διαφοροποίηση εσόδων, δραστηριοποιούμενη σε ιδιαίτερα ελκυστικές ευρωπαϊκές αγορές με χαμηλή διείσδυση.

Digital transformation των ελληνικών επιχειρήσεων

Οι ολοκληρωμένες λύσεις της πρωτοποριακής συνεργασίας Nexi και Alpha Bank πρόκειται να δώσουν νέες δυνατότητες στον εμπορικό κόσμο, στους καταναλωτές καθώς και στο Δημόσιο, ενώ το υψηλό επίπεδο καινοτομίας και η προηγμένη τεχνολογία που χαρακτηρίζουν τις νέες υπηρεσίες θα συμβάλουν στη διεύρυνση των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα.

Με την παροχή εργαλείων άμεσης χρήσης (ready-to-use), που θα επιτρέπουν μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία στην ανάπτυξη και τη διαχείριση των πληρωμών των πελατών, η ποιότητα των ψηφιακών συναλλαγών αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά, προσφέροντας ταχύτερη, ευκολότερη και ακόμη πιο ασφαλή εμπειρία τόσο για τους εμπόρους όσο και για τις επιχειρήσεις.

Οι δύο καινοτόμες λύσεις της νέας συνεργασίας περιλαμβάνουν το Nexi SoftPOS και το SmartPOS

Το SoftPOS δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μετατρέψουν το smartphone τους σε τερματικό POS που δέχεται όλες τις ανέπαφες μεθόδους πληρωμής. Το SmartPOS Terminal προορίζεται για μεγαλύτερους εμπόρους, επιτρέποντάς τους την καλύτερη διαχείριση των λογαριασμών τους, μέσω νέων λειτουργιών.

«Ήδη, από την πρώτη μέρα, παρέχουμε λύσεις που αλλάζουν τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι για τον ρόλο που θα διαδραματίσουμε στην εξέλιξη του χώρου των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα», δήλωσε ο CEO της Nexi Payments Greece, Διονύσης Γρηγοράτος.

Η Nexi δεσμεύεται να υποστηρίζει ανθρώπους και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες πληρώνουν και οι επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές. Το μέλλον των συναλλαγών φαίνεται πως αναμφίβολα θα είναι πιο απλοποιημένο από ποτέ, ασφαλές και… χωρίς μετρητά. 

«Η συνεργασία της Alpha Bank με τη Nexi στον τομέα των πληρωμών  αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για δημιουργία συμμαχιών με ομίλους-ηγέτες στην παγκόσμια αγορά, με στόχο την παροχή λύσεων κορυφαίας ποιότητας προς τους πελάτες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την αμοιβαία δέσμευση των δύο μερών και βέβαιοι ότι η κοινή μας προσπάθεια θα μετασχηματίσει την εμπειρία ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα, σε μία περίοδο κατά την οποία οι πελάτες μας επιλέγουν –σε ολοένα και πιο αυξημένα ποσοστά– τις πληρωμές χωρίς μετρητά», δήλωσε σχετικά ο CEO του ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις