Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τo Global Game Jam [Athens] του 2016 ξεκινά!

Το Global Game Jam [Athens] 2016 είναι ένα παγκόσμιο event με θέμα την ανάπτυξη παιχνιδιών μέσω της συνεργασίας και της διαμοιραζόμενης γνώσης αλλά και μια ευκαιρία δημιουργίας νέων επαφών, οι οποίες μπορούν να καταλήξουν ακόμα και σε Startups.

Για να πάρετε μια ιδέα για το συμβαίνει στο Global Game Jam, το 2015 συμμετείχαν 78 χώρες σε 518 πόλεις με περίπου 29.000 συμμετέχοντες! Ενώ δημιουργήθηκαν 5.438 παιχνίδια! Για αυτό το λόγο έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες και συμμετέχει ανελλιπώς  σε αυτό τα τελευταία χρόνια.

Από την Παρασκευή 29/1 έως την Κυριακή 31/1 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο «Νέοι Φούρνοι Δ7», θα συγκεντρωθεί η ελληνική κοινότητα Game Devs με σκοπό να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις και τεχνολογίες στην ανάπτυξη των σύγχρονων games αλλά και να “διαγωνιστεί” στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη παιχνιδιών με βάσει τις οδηγίες των διοργανωτών του Global Game Jam, ανεξαρτήτως εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Σκοπός του global Game Jam είναι να προωθήσει την καινοτομία, τον πειραματισμό και την συνεργασία και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει κάποια κριτική επιτροπή ούτε δίνεται κάποιο βραβείο ή αναγνώριση. Όλοι οι δημιουργοί που συμμετέχουν, συμφωνούν ότι θα παραχωρήσουν τον πηγαίο κώδικα και ότι άλλο φτιαχτεί κατά την διάρκεια του τριημέρου, υπό την προστασία της άδειας «Creative Commons Non Commercial Share Alike 3.0» για την προστασία των παιχνιδιών που δημιουργούνται. Κατά αυτό τον τρόπο, μπορεί κάποιος να δει πως έχει φτιαχτεί ένα παιχνίδι και να μάθει από αυτό.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι ομιλητές:

Χριστόφορος Λουτζάκης της Owiwi.
Δημήτρης-Ηλίας Γκανατσιος της Microsoft.
Renaldas Zioma από τη Unity.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τον δικτυακό τόπο του GGJ Athens ενώ οι εγγραφές για τους game devs μπορούν να γίνουν εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις