Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Siemens εξαγοράζει την εταιρεία λογισμικού προσομοίωσης CD-adapco

Η Siemens επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της για βιομηχανικό λογισμικό εξαγοράζοντας έναντι 970 εκ. Δολαρίων την CDadapco μια εταιρεία λογισμικού που ηγείται στην προσομοίωση Υπολογιστικής Δυναμικής Ρευστών (CFD).

Η CD-adapco είναι μια παγκόσμια εταιρεία λογισμικού προσομοίωσης για μηχανολογικό εξοπλισμό με λύσεις λογισμικού, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κλάδων μηχανικής, όπως η Υπολογιστική Δυναμική Ρευστών (CFD), η Μηχανική των Στερεών (CSM), η μεταφορά θερμότητας, η δυναμική των σωματιδίων, η ροή αντιδρώντων, η ηλεκτροχημεία, η ακουστική και η ρεολογία. Κατά το περυσινό οικονομικό έτος, η CD-adapco είχε περισσότερους από 900 εργαζομένους και τα έσοδα ήταν κοντά στα $200 εκατομμύρια. Κατά μέσο όρο, η CD-adapco αύξησε τα έσοδά της με σταθερή ισοτιμία συναλλάγματος παραπάνω από 12 τοις εκατό ετησίως τα τρία τελευταία οικονομικά έτη. Η Siemens αναμένει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα συνεχίσει να έχει ισχυρή ανάπτυξη και στο μέλλον.

«Ως μέρος τους εταιρικού μας οράματος “Vision 2020”, η Siemens εξαγοράζει την CD-adapco και εστιάζει στην ανάπτυξη του digital business, καθώς και επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στον τομέα του βιομηχανικού λογισμικού. Το λογισμικό προσομοίωσης αποτελεί σημαντικό παράγοντα, που θα επιτρέψει στους πελάτες να δημιουργήσουν καλύτερα προϊόντα στην αγορά γρηγορότερα και με μικρότερο κόστος. Με την CD-adapco αποκτούμε μία καθιερωμένη, πρωτοπόρο εταιρεία τεχνολογίας, που θα μας επιτρέψει να συμπληρώσουμε το παγκοσμίου κλάσης χαρτοφυλάκιό μας βιομηχανικού λογισμικού και θα ενισχύσει τη στρατηγική μας για την περαιτέρω επέκταση των ψηφιακών μας επιχειρήσεων», δήλωσε ο Klaus Helmrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens.

Η CD-adapco έχει την έδρα της στη Melville, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και διαθέτει 40 γραφεία παγκοσμίως. Η Siemens αναμένει ότι η συνεργία θα επηρεάσει τα κέρδη προ φόρων και τόκων, έτσι ώστε να ανέρχονται σε ένα εύρος διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων εντός πέντε ετών από το κλείσιμο, κυρίως από τα έσοδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις