Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sony μπαίνει στο IoT αγοράζοντας την Altair Semiconductor

H Sony ανακοίνωσε ότι προχωρά στην απόκτηση της Altair Semiconductor για 212 εκατομμύρια δολάρια και με αυτό τον τρόπο θα αναπτύξει το δικό της τμήμα Internet of Things.

H Altair Semiconductor είναι μια εταιρεία με βάση το Ισραήλ η οποία ιδρύθηκε το 2005 από τρία πρώην στελέχη της Texas Instruments και κατασκευάζει ολοκληρωμένα τα οποία συνδέουν συσκευές σε LTE δίκτυα. Εκτός από smartphones η Altair Semiconductor συνδέει σε LTE δίκτυα συσκευές όπως fitness trackers, αισθητήρες ακόμα και οικιακές συσκευές.

Η εξαγορά της Altair Semiconductor από τη Sony θα βοηθήσει την Ιαπωνική εταιρεία να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες οι οποίες εργάζονται ήδη σε standards σύνδεσης σε δίκτυα συσκευών Internet of Things. Αυτό θα τη φέρει άμεσα αντιμέτωπη με εταιρείες όπως οι Intel, Ericsson και Nokia οι οποίες επί του παρόντος συνεργάζονται στην τεχνολογία Narrow band LTE (NB-LTE) η οποίο με τη σειρά της ανταγωνίζεται με την τεχνολογία Narrow Band Cellular IoT (NB-CIoT) των Huawei και Vodafone.

Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει νωρίς μέσα στον επόμενο μήνα και στελέχη της Sony δηλώνουν ότι δεν θα έχει ιδιαίτερη επίδραση τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2016.

Πηγή: AllConnected.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις