Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MIT Enterprise Forum Greece: Ευκαιρίες και κίνδυνοι στα Big Data για τους Έλληνες ερευνητές και επιχειρηματίες

Το MIT Enterprise Forum Greece και το MIT Club of Greece διοργανώνουν την εκδήλωση “Η πρόκληση των Big Data: Ευκαιρίες και κίνδυνοι“, την Τρίτη 24 Ιουνίου, στις 18:30. Στόχος της εκδήλωσης είναι να διερευνηθεί ο ενδιαφέρων κόσμος των big data και των συναρπαστικών ευκαιριών που δημιουργούνται για τους Έλληνες ερευνητές και νέους επιχειρηματίες, καθώς μόνο το 0,5% των big data που δημιουργούνται παγκοσμίως από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τον εντοπισμό θέσης και κυκλοφοριακών συνθηκών, τα ιατρικά δεδομένα, και την κατανάλωση ενέργειας έχει αναλυθεί.

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί εκπληκτικές ευκαιρίες για νέους καινοτόμους επιχειρηματίες σε αυτήν την αγορά, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς κάθε χρόνο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσιάσεις από επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη που εργάζονται στον τομέα των big data στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα ακολουθήσει πάνελ με όλους τους ομιλητές με δυνατότητα ερωτήσεων από το κοινό.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προηγουμένως ηλεκτρονική εγγραφή.

Πρόγραμμα
18:15-18:30 Προσέλευση-εγγραφές
18:30-18:45 Opening remarks–Ηλίας Βυζάς, Partner Advisory Services, EY
18:45-20:00 Ομιλίες
– The creative opportunity: innovative solutions to old problems using data and learning technologies–Κώστας Μπούσιος, VP Data Science, Cignifi Inc. and Chief Scientific Advisor Zakipoint
– Practical approaches for competing on data: How corporations can use Big Data for profit optimization–Αντώνης Κόνδης, Co-Founder, RevenOpt
– The evolution of big data: from infrastructure to the application layer–Στάμος Βένιος, Co-Founder, Data Elite Ventures
Analytics at KAYAK–Γιώργος Ζαχαρίας, CTO, KAYAK
20:00-21:00 Πάνελ – Q&A’s / Συντονιστής Ηλίας Βυζάς, Partner Advisory Services, EY
Κλείσιμο
Networking

Οι ομιλητές
Ο Κώστας Μπούσιος είναι ειδικός στην μηχανική μάθηση (machine learning) και κάτοχος διδακτορικού από το MIT. Είναι επικεφαλής της ομάδα που ασχολείται μετην επιστήμη των δεδομένων στη Cignifi. Έχει εμπειρία στην ανάπτυξηπρογνωστικών αναλυτικών λύσεων σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους.

Ο Αντώνιος Κόντης είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από το MIT και το INSEAD. Χρησιμοποιεί αλγορύθμους για την ανάλυση big data με σκοπό να βοηθήσει μεγάλους οργανισμούς στην καλύτερη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Ο Στάμος Βένιος είναι angel investor και επιχειρηματίας στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.  Έχει επικεντρωθεί στο λογισμικό και την υποδομή της επιχείρησης. Είναι συνιδρυτής της Data EliteVentures.

Ο Γιώργος Ζαχαρίας είναι ο CTO της KAYAK. Εργάζεται στην εταιρεία από το 2008 ως Chief Scientist. Κατέχει τέσσερα πτυχία από το MIT, στα μαθηματικά και την επιστήμη των υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένου και ενός PhD. Κέρδισε πέντε μετάλλια στις Διεθνείς  Ολυμπιάδες Μαθηματικών και Φυσικής, και ήταν υπότροφος του Iδρύματος Fulbright.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις