Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Creative Business Cup: Διαγωνισμός για επιχειρηματικές ιδέες στην δημιουργική οικονομία

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται και στην Ελλάδα ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας Creative Business Cup, το παγκόσμιο πρωτάθλημα της δημιουργικής βιομηχανίας με σκοπό την ενδυνάμωση των ταλαντούχων επιχειρηματιών και την προώθηση νέων και πρωτότυπων επιχειρηματικών προτάσεων στον τομέα της δημιουργικής βιομηχανίας.

Νέοι δημιουργοί και επιχειρηματίες από 56 χώρες και 4 ηπείρους θα διαγωνιστούν, εκπροσωπώντας την χώρα τους, στον Διεθνή Τελικό της Κοπεγχάγης στις 17-19 Νοεμβρίου, 2014.

Το Creative Business Cup διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) με στόχο την ανάδειξη του εθνικού νικητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό. Ακόμη, οι 10 επικρατέστερες επιχειρηματικές ιδέες που θα ξεχωρίσουν σε τοπικό επίπεδο θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν μπροστά σε ζωντανό κοινό και κριτές κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Disrupt 2014 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου, 2014, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Τα βραβεία του παγκόσμιου τελικού περιλαμβάνουν ένα έπαθλο 100.000 δολ. και άλλα επιμέρους βραβεία. Παράλληλα, οι καλύτερες εταιρίες από κάθε χώρα θα αποκτήσουν πρόσβαση στο CBC Connect, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα παρέχει δυνατότητες καθοδήγησης, παρακολούθησης ηλεκτρονικών σεμιναρίων (webinar), προώθησης σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και δικτύωσης με άλλες εταιρίες και επενδυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της δημιουργικής βιομηχανίας.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι του ελληνικού διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο εντατικό πρόγραμμα, Finalist Bootcamp, από τους ID-GC, που θα τους βοηθήσει στην προετοιμασία τους για τον Εθνικό Τελικό όπου θα διεκδικήσουν σημαντικά έπαθλα και υπηρεσίες.

Για τους υποψήφιους που θέλουν να διεκδικήσουν τη θέση τους στον Διεθνή Τελικό η διαδικασία υποβολής συμμετοχών έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 15 Αυγούστου, ενώ ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 31 Αυγούστου. Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση αιτήσεων για τον Εθνικό Τελικό είναι η 15η Οκτωβρίου, ενώ οι δέκα υποψήφιοι του ελληνικού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 23 Οκτωβρίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο (Business Concept Template). Όσες αιτήσεις αποκλεισθούν από το διεθνές διαγωνιστικό σκέλος γίνονται αυτόματα επιλέξιμες για τον εθνικό διαγωνισμό.

Σε ότι αφορά το Creative Business Cup, οι Δημιουργικές Βιομηχανίες ορίζονται ενδεικτικά ως:
– Σχέδιο (Design)
– Αρχιτεκτονική
– Παραγωγή περιεχομένου (Content production)
– Διαφήμιση
– Βιβλία & Τύπος
– Μουσική
– Φιλμ & Βίντεο
– Τέχνη & Χειροτεχνία
– Ραδιόφωνο & Τηλεόραση
– Ψυχαγωγικά Πάρκα & Ζωντανές Σκηνές
– Γαστρονομία
– Δραστηριότητες αναψυχής

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις