Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του διαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών “ideatree”

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των νικητών του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία “ideatree” που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και η οποία έλαβε χώρα στο INNOVATHENS, τον κόμβο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Οι 15 ομάδες που είχαν ξεχωρίσει από τα δύο πρώτα στάδια αξιολόγησης του διαγωνισμού, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στην επιτροπή των αξιολογητών, η οποία ανέδειξε τις 8 νικήτριες ομάδες:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ GEOMISO (Ιάκωβος Αντώνιος, Καραΐσκος Γεώργιος, Καρακίτσιος Παναγιώτης, Κορλού Σοφία, Κουμαντάκης Δημήτριος – Νικόλαος, Λεοντάρης Αθανάσιος)
Το GeomIso, το πρώτο ελληνικό και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως λογισμικά IGA, συνιστά ισχυρό εργαλείο υπολογιστικής μηχανικής και γεωμετρίας στην υπηρεσία ερευνητή, επαγγελματία μηχανικού και σχεδιαστή (στατική και αντισεισμική ισογεωμετρική ανάλυση, ακριβής αποδοτικός σχεδιασμός με NURBS, TSPLines).

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: TUTORIZON (Γαβριλάκης Φίλιππος, Μουζακίτης Άγγελος, Rosca Sergiu)
Το Tutorizon είναι μια online πλατφόρμα που συνδέει μαθητές και τους γονείς τους με ποιοτικούς καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και ανώτατης εκπαίδευσης. Λύνει έτσι το πρόβλημα μιας μεγάλης μερίδας μαθητών ή γονέων που δυσκολεύονται να βρουν και να συγκρίνουν εκπαιδευτικούς μέσω των παραδοσιακών μεθόδων ενώ από την άλλη, δίνει μια ποιοτικότερη και, εν τέλει, οικονομικότερη μέθοδο εύρεσης μαθητών στους εκπαιδευτικούς.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: GROUPARTIA (Γιαννακόπουλος Γιώργος, Πασχαλίδης Εύδοξος)
Η Groupartia φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ηλεκτρονική εταιρεία στην Ελλάδα με αντικείμενο τις ομαδικές αγορές για επιχειρήσεις. Σκοπός της πρότασης είναι η ενώση της αγοραστικής δύναμης (κυρίως) μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κοινές ανάγκες προμηθειών.

4ο ΒΡΑΒΕΙΟ: WEBERGON (Μαρουλάς Βασίλειος, Μαρουλάς Νικόλαος, Χαλκίδη Σοφία)
Η ιδέα βασίζεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής εφαρμογής που θα απλοποιήσει τη χρήση του διαδικτύου και θα αυξήσει την κερδοφορία των ηλεκτρονικών επιχειρήσεων. Οι ηλεκτρονικές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από ευχαριστημένους επισκέπτες που θα «αγοράζουν» και δε θα εγκαταλείπουν  τις ιστοσελίδες τους νωρίς.

5ο ΒΡΑΒΕΙΟ: MANA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΡΟΦΗ (Παναγιώτου Κυριακή)
Η πρόταση έχει σαν αντικείμενο δραστηριότητας παιδικές τροφές σε βαζάκια για την βρεφική ηλικία μετά τους πρώτους έξι μήνες που προς το παρόν δεν υπάρχουν στην Ελλάδα

6ο ΒΡΑΒΕΙΟ: SPEAKERZEN (Κούτση Φιορεντίνα, Κυριακάκης Μανώλης, Ροσσολάτος Νίκος, Σοφιανός Ιωάννης, Τριανταφυλλάκης Αθανάσιος)
Το SpeakerZen είναι ένα mobile web-app που απευθύνεται σε ομιλητές και οργανωτές συνεδρίων. Ο ομιλητής χρησιμοποιώντας το SpeakerZen παίρνει real-time, αντικειμενικό (ανώνυμο) feedback για την ομιλία του, ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το SpeakerZen ως branding tool, αφού μπορεί μέσω της εφαρμογής να αυξήσει την προβολή του μέσω των social media, αλλά και να έρθει σε επαφή με το κοινό του ή πελάτες που πιθανόν παρακολουθούν την ομιλία του (lead generation).

7ο ΒΡΑΒΕΙΟ: NOODIO (Βαρακλιώτης Χριστόφορος, Δημητριάδης Χριστόφορος, Λεούσης Απόστολος, Νανάς Νικόλαος, Στεργίου Ανάργυρος)
Το NOODIO έχει σχεδιαστεί ως Διαδικτυακή Πλατφόρμα προσβάσιμη απο υπολογιστή (σύντομα απο κινητό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο προώθησης από νέους/ανερχόμενους μουσικούς/συγκροτήματα και εργαλείο ανακάλυψης από φίλους της μουσικής, με έμφαση στην τοπικότητα.

8ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΦΥΤΕΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (Κατσουλάκου Σταυρούλα, Λαμπράκη Ελένη, Μπουραντάς Χρήστος, Παπαθανασίου Ιωάννης, Σάββα Μυρτώ)
Στόχος της συγκεκριμένης ιδέας, είναι η αξιοποίηση της υφιστάμενης και η ανάπτυξη περαιτέρω τεχνογνωσίας σχετικά με το σχεδιασμό, την διαχείριση και τις επιδράσεις πράσινων κατασκευών σε αστικά τοπία και κτήρια.

Τα βραβεία
Οι πέντε καλύτερες προτάσεις θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ έκαστη. Οι οχτώ καλύτερες προτάσεις θα έχουν την δυνατότητα στέγασης τους σε τέσσερις συνεργατικούς χώρους-θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας της Αθήνας (Orange Grove, Found.ation, The Cube Athens και Colab Athens). Εκτός από την δωρεάν στέγαση για διάστημα τριών και σε ορισμένες περιπτώσεις έξι μηνών, οι ομάδες θα επωφεληθούν από μια σειρά από υπηρεσίες που προσφέρουν οι συνεργατικοί χώροι όπως εκπαίδευση, events, mentoring και επιχειρηματική δικτύωση. Οι οχτώ καλύτερες προτάσεις θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα για startups που προσφέρουν οι συνεργατικοί χώροι εργασίας. Ενδεικτικά θέματα εκπαίδευσης είναι: επιχειρησιακή στρατηγική-επιχειρηματικό σχέδιο, digital marketing, νομικά θέματα ίδρυσης επιχείρησης, θέματα χρηματοδότησης startups κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις