Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γνωρίστε από κοντά το Bluemix της IBM

Ένα τεχνικό hands-on workshop για την παρουσίαση της πλατφόρμας ανάπτυξης στο cloud Bluemix διοργανώνει η IBM Ελλάδος στις 9 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο Cube.

To Bluemix είναι η νέα πλατφόρμα PaaS της IBM η οποία προσφέρει επιχειρηματικού επιπέδου δυνατότητες και υπηρεσίες, οι οποίες ενσωματώνονται εύκολα σε εφαρμογές cloud. Η πλατφόρμα Bluemix μπορεί να παρέχει άμεσες υπηρεσίες, runtimes και την υποδομή που χρειάζεται μία επιχείρηση για να πραγματοποιήσει τις ιδέες της.

Το IBM Bluemix μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη, τη διαχείριση και τη λειτουργία εφαρμογών και υπηρεσιών όλων των τύπων (διαδικτυακών, για φορητές συσκευές, για big data, για έξυπνες συσκευές). Οι δυνατότητες που παρέχει περιλαμβάνουν Java, ανάπτυξη εφαρμογών backend για φορητές συσκευές, παρακολούθηση εφαρμογών καθώς και δυνατότητες μέσω ενός οικοσυστήματος συνεργατών και ανοιχτού κώδικα – όλα παρέχονται ως υπηρεσίες as-a-service στο cloud. Η πλατφόρμα βρίσκεται πάνω σε cloud το οποίο υλοποιείται μέσω της SoftLayer.

Το workshopαπευθύνεται σε startup εταιρείες και developers.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:
– Εκπαίδευση στις βασικές αρχές ανάπτυξης και υλοποίησης μιας εφαρμογής σε Cloud (Bluemix DevOps Services)
– Εργασία με εμπειρογνώμονες στο Bluemix για να δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε και να μεταφέρετε εκεί την εφαρμογή σας.
– Συμμετοχή στη σχηματοποίηση του Bluemix με την αξιολόγηση του.
– Hands-on lab για αποτελεσματική Διαχείριση Δεδομένων.

Στο workshopμπορείτε να φέρετε τη δική σας απλή εφαρμογή ή να χρησιμοποιήσετε δείγματα εφαρμογών από τα εργαστήρια της IBM και να μάθετε πώς να αναπτύξετε και να υλοποιήσετε εφαρμογές σε Bluemix.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Θα πρέπει, ωστόσο, να εγγραφείτε και να συμπληρώσετε τα στοιχεία (πατώντας εδώ) αλλά και να κατεβάσετε τα εξής προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν στο σεμινάριο:
– eclipse 4.3.2 SR2 (Kepler) Java EE version (http://www.eclipse.org/downloads/packages/eclipse-ide-java-ee-developers/keplersr2)
– Android Development Tools (http://developer.android.com/sdk/index.html)
– CloudFoundry command line tools (version 6.0.2 or later) (https:/github.com/cloudfoundry/cli/releases)
– git: (http://git-scm.com/downloads)
– Node.js runtime: (http://nodejs.org/download/)
– MongoDB : (http://www.mongodb.org/downloads)
– Klout: http://developer.klout.com/member (Klout developer key)
– Twitter: http://developer.twitter.com (Twitter API keys)

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις