Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο συνιδρυτής του WeTransfer καλεσμένος στα “γενέθλια” του Orange Grove

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιορτάζει το Orange Grove, ο χώρος φιλοξενίας και “εκκόλαψης” νέων επιχειρηματιών που δημιούργησε το καλοκαίρι του 2013 η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα, με μία σειρά εορταστικών εκδηλώσεων την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στον Εθνικό Κήπο με δενδροφύτευση και στο Παναθηναϊκό Στάδιο με απελευθέρωση μπαλονιών, ενώ το απόγευμα στο Orange Grove θα βρεθεί ο Ολλανδός συν-ιδρυτής της δημοφιλούς υπηρεσίας διαμοιρασμού αρχείων WeTransfer, ο Nalden (Ronald Hans). Ο Nalden θα μιλήσει για τις προσωπικές του εμπειρίες χτίζοντας το WeTranfer και πώς μπορεί κάποιος να κάνει το startup του να ξεχωρίσει και να πετύχει.

Στην ομιλία θα είναι και η Mirjam van Praag, καθηγήτρια επιχειρηματικότητας στο Business School της Κοπεγχάγης και στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, καθώς και ο Martijn Kleijwegt, διευθύνων σύμβουλος στο ολλανδικό επενδυτικό ταμείο Life Sciences Partners.

Η Παρασκευή θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι το βράδυ στο χώρο του Orange Grove.

Δείτε αναλυτικά το ανοιχτό μέρος του προγράμματος εκδηλώσεων του Orange Grove πατώντας εδώ.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο Ολλανδός Πρεσβευτής στην Αθήνα θα διοργανώσει δεξίωση στην κατοικία του προκειμένου να τιμήσει τις startups που φιλοξενούνται στο πρόγραμμα, ενώ το προηγούμενο βράδυ, στο χώρο του Orange Grove, θα παρευρεθεί η Ολλανδή επιχειρηματίας της χρονιάς, Χελέεν Ντούρα Βαν Ορντ, η οποία θα μιλήσει σε startup επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ολλανδίας, σύντομα θα διεξαχθεί στο Orange Grove Open Day, στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν startup επιχειρηματίες, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωρίσουν νέες εμπειρίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά και να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Η ιδέα για τη δημιουργία του Orange Grove συνελήφθη τον Μάρτιο του 2013, ενώ μετά την κατάρτιση του επιχειρηματικού πλάνου και του εκπαιδευτικού προγράμματος, την κατασκευή του χώρου και την πρώτη διαδικασία επιλογής, οι πρώτες 11 startups “μπήκαν” στο Orange Grove στις 25 Σεπτεμβρίου (μετά από 15 αιτήσεις).

Τον Απρίλιο το Orange Grove είχε παρουσιάσει τον απολογισμό του για το 2013 και, σύμφωνα με αυτόν, στις 6 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα υπεδέχθη άλλες 22 startups (από 30 αιτήσεις – 100% αύξηση). Συνολικά το 60% των αιτούμενων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζει αυστηρά κριτήρια επιλογής. Επιπλέον, 6 startups έλαβαν δωρεάν χώρο φιλοξενίας για δύο, έξι ή δώδεκα μήνες, ως έπαθλο για την νίκη τους σε διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με την τότε αναφορά του Orange Grove , από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2013, το πρόγραμμα φιλοξένησε 33 startups και 61 συνολικά νέους επιχειρηματίες, προσφέροντάς τους επιχειρηματική εκπαίδευση, συμβουλευτική, καθοδήγηση, και χώρο εργασίας.

Το Orange Grove θα παρουσιάσει τον απολογισμό του πρώτου έτους λειτουργίας του και ανανεωμένα στοιχεία για τις startups που φιλοξένησε σε ειδική εκδήλωση για τον Τύπο την Τετάρτη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις