Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Natech: Η σύμμαχος της Τράπεζας Πειραιώς «σήκωσε» χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ

Η Τράπεζα Πειραιώς είχε ήδη ανακοινώσει από τον Απρίλιο του 2022 την έναρξη μιας νέας αυτόνομης και αποκλειστικά ψηφιακής τράπεζας για πελάτες σε Ελλάδα & Ευρώπη. Το εν λόγω εγχείρημα θα δώσει τη δυνατότητα στη Natech να προσφέρει επιπλέον BaaS προϊόντα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα διεθνώς.

Η Natech, κορυφαίος πάροχος βασικών τραπεζικών συστημάτων σε μικρά και μεσαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, άντλησε 10 εκατομμύρια ευρώ μέσω έκδοσης ιδιωτικού μετατρέψιμου ομολόγου. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα υποστηρίξει- μεταξύ άλλων-, την επέκταση σε διεθνείς αγορές καθώς και τη στρατηγική κοινοπραξία με την Τράπεζα Πειραιώς για τη δημιουργία της νούμερο ένα ελληνικής ψηφιακής τράπεζας.

Η Τράπεζα Πειραιώς είχε ήδη ανακοινώσει από τον Απρίλιο του 2022 την έναρξη μιας νέας αυτόνομης και αποκλειστικά ψηφιακής τράπεζας για πελάτες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το εν λόγω εγχείρημα θα δώσει τη δυνατότητα στη Natech να προσφέρει επιπλέον BaaS προϊόντα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επιτυχημένη άντληση 10 εκατομμυρίων ευρώ καθώς εργαζόμαστε εντατικά για να επιταχύνουμε την επέκτασή μας στην Ευρώπη και για να προσφέρουμε ευρύτερες λύσεις Banking as a Service, εξελίσσοντας την τεχνολογία μας. Η συγκεκριμένη επένδυση θα μας επιτρέψει, εκτός από το να ενισχύσουμε το εγχείρημα με την Τράπεζα Πειραιώς, να ενδυναμώσουμε την πλατφόρμα μας και να διευρύνουμε τις δυνατότητες παράδοσης των λύσεών μας. Ακόμη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επενδυτές για την υποστήριξή τους και την πίστη τους στο όραμά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Natech Θανάσης Ναυρόζογλου. «Θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στην τεχνολογία των τραπεζών και να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου χρηματοοικονομικές λύσεις στους πελάτες μας, ενισχύοντας το μέλλον του τραπεζικού κλάδου».

Η άντληση έγινε μέσω έκδοσης ιδιωτικού μετατρέψιμου ομόλογου ύψους 10 εκ. ευρώ, το οποίο υπερκαλύφθηκε από το fund Orasis μαζί με το Family Office του Γιώργου Μουνδρέα, την Codrus Capital και υφιστάμενους μετόχους. Στο πλαίσιο των αυξανόμενων λειτουργικών αναγκών, της εξέλιξης της τεχνολογίας και των προϊόντων της καθώς και τη διείσδυση σε ξένες αγορές, η Natech σχεδιάζει νέο γύρο χρηματοδότησης στο προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι η ΒΝΒ Paribas ήταν ο αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της διαδικασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις