Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εθνικός τελικός για το ClimateLaunchpad 2015

Δέκα Ελληνικές ιδέες προετοιμάζονται για τον τελικό του Climatelanchpad 2015 ο οποίος θα λάβει χώρα στις 22 Ιουλίου 2015, στο Gazarte Venue στο Γκάζι. Πρόκειται για την δεύτερη έκδοση του μεγαλύτερου επιχειρήματικού διαγωνισμού clean tech της Ευρώπης, που “τρέχει” σε 28 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Το ClimateLaunchpad αναζητά νέα ταλέντα και “φρέσκιες” ιδέες στον τομέα της “καθαρής” τεχνολογίας στην Ευρώπη, βοηθώντας να τις αναπτύξουν ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες οι Ελληνικές ομάδες προετοιμάστηκαν για τον Εθνικό Τελικό με ένα δίημερο Boot Camp και 6 εντατικές συνεδρίες επιχειρηματικής καθοδήγησης.

Οι 3 καλύτερες ιδέες από τις 10 συμμετέχουσες, θα λάβουν το εισιτήριο για να εισέλθουν στον Ευρωπαϊκό τελικό, τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Ολλανδία. Κατά τη διάρκεια των ημιτελικών του Άμστερνταμ, θα επιλεγούν 8 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC’s accelerator, το οποίο με τη σειρά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των Clean Tech ιδεών σε νεοσύστατες επιχειρήσεις. Υποστηρικτής και χορηγός του διαγωνισμού στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Τράπεζα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις