Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ»: Επενδύσεις, εξοικονόμηση ενέργειας, digital marketing και…glamping!

Όλα όσα είδαμε στο νέο επεισόδιο της μοναδικής εκπομπή για Startups στην ελληνική τηλεόραση

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ο «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ», η πρώτη και μοναδική εκπομπή για Startups στην ελληνική τηλεόραση και ο Γιάννης Διονάτος επέστρεψαν δυναμικά στους δέκτες μας το Σάββατο 26 Αυγούστου μέσα από τη συχνότητα του ONE CHANNEL.

Ειδικότερα, στο νέο επεισόδιο της πρωτοποριακής αυτής εκπομπής που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 11:30 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 11:30 μέσα από την τηλεόραση του ONE CHANNEL είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε για ακόμα μια φορά στον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Ο πρώτος καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος. Όπως μας εξήγησε ο ίδιος η «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων είναι το πρώην ΤΑΝΕΟ, όπως το ξέρανε οι ειδικοί του χώρου. Είναι στην ουσία το Κρατικό Υπερταμείο Επενδύσεων σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών. Με άλλα λόγια, είναι ο οργανισμός που επενδύει για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου σε σχήματα venture capital και private equity, τα οποία επενδύουν σε ελληνικές εταιρείες κατά βάση ή σε εταιρείες που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα, είτε αυτές είναι μικρομεσαίες, είτε μεσαίες, είτε Startups».

Ο δεύτερος καλεσμένος ήταν ο Μιχάλης Μάνης, συνιδρυτής και CEO της Ensight, της εταιρείας που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την εξοικονόμηση ενέργειας. Σύμφωνα με τον κ. Μάνη η «Ensight είναι μια energy tech εταιρεία, η οποία αναλύει και συλλέγει δεδομένα, με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση και τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα σε κτήρια και εγκαταστάσεις. Η ιδέα ξεκίνησε ενώ ήμουν φοιτητής και λάμβανα λογαριασμούς. Έβλεπα συνέχεια τι καταναλώνω και αναρωτιόμουν συνέχεια από που έρχεται αυτή η σπατάλη. Και λέω να μην το πάρω ως θέμα διπλωματικής; Και έτσι λοιπόν με τον συνέταιρο μου τον Απόλλωνα Κωνσταντόπουλο δημιουργήσαμε ένα πρωτότυπο και συνεχίσαμε την ιδέα έως σήμερα».

Στη συνέχεια της εκπομπής γνωρίσαμε τον Κυριάκο Τσίγκρο, συνιδρυτής και CEO της Campsaround, της πρώτης online πλατφόρμας κρατήσεων για διαμονή στη φύση. Όπως μας είπε ο κ. Τσίγκρος, «ουσιαστικά το Campsaround είναι μια πλατφόρμα για να κλείνεις καταλύματα στη φύση. Καταλύματα στην πιο απλή μορφή τους όπως είναι το camping, δηλαδή ένα οργανωμένο camping, μέχρι την πιο αναβαθμισμένη που είναι το glamping, το οποίο έχει μέσα όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου. Δηλαδή, μπορεί να είναι το υλικό της σκηνής ή του καμβά που χρησιμοποιούμε, αλλά έχει όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου με τουαλέτα, τζακούζι κλπ.».

Ο τελευταίος μας καλεσμένος ήταν ο Στέλιος Ηλιακής, CEO της Sleed, ενός από τα μεγαλύτερα Digital Marketing Agency στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάκη, η Sleed «δημιουργήθηκε το 2010 και είναι ένα e-business agency. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι βοηθάμε εταιρείες και οργανισμούς να μεγαλώσουν και να πάνε μπροστά χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως είναι η τεχνολογία, το digital marketing, το περιεχόμενο, τα δεδομένα, όλα αυτά τα σύγχρονα πράγματα που όλες οι εταιρείες πλέον χρειάζονται για να πάνε ένα βήμα μπροστά».

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις