Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ραντεβού 70 startup επιχειρηματιών στην Αθήνα

Με τη συμμετοχή επενδυτών από όλο τον κόσμο και με 70 ανερχόμενους Ευρωπαίους επιχειρηματίες πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα το 2o FIWARE Startup Bootcamp, με βασικό διοργανωτή την ελληνική εταιρεία Metavallon.

Ειδικότερα, από 1-3 Οκτωβρίου 70 ανερχόμενοι επιχειρηματίες από 10 ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκαν στην Τεχνόπολη για να πάρουν μέρος στο 2o Startup Bootcamp και Φόρουμ επενδυτών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FIWARE από τη Mεταβάλλον.

firaware_702x702
Στόχος της 3ήμερης εκδήλωσης ήταν η ενδυνάμωση των τεχνολογικών εταιρειών από τη Γηραιά Ήπειρο μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων και απευθείας συναντήσεων με ειδικούς από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον πρότυπο ελληνικό οργανισμό Metavallon που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενδυνάμωσης των startup εταιρειών, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας Future Internet Business.

Στο 3ήμερο bootcamp οι ευρωπαϊκές startups είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε στοχευμένα εργαστήρια, να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε επενδυτές, να λάβουν feedback από ειδικούς, να παρακολουθήσουν ομιλίες και να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους.

metavallon_702x336_02
Επίσης, στο πλαίσιο του εν λόγω bootcamp και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε και ειδικά σχεδιασμένο Διεθνές Φόρουμ Επενδυτών κατά τη διάρκεια του οποίου επιλεγμένες startups παρουσιάστηκαν από τους ιδρυτές τους σε επενδυτές που θα έφτασαν στην Αθήνα από πολλά μέρη του κόσμου.

Διάκριση για ελληνική startup

Στο πλαίσιο της 3ήμερης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και ένας ενδιαφέρον διαγωνισμός. Οι ανερχόμενοι επιχειρηματίες, οι ομιλητές και οι επενδυτές που συμμετείχαν κλήθηκαν να ψηφίσουν τη startup πoυ ξεχώρισαν.

Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, η ελληνική εταιρεία BeeΖοn αναδείχθηκε ως «The Startups Startup». Ψηφίστηκε δηλαδή από τις υπόλοιπες νέες εταιρείες τεχνολογίας ως πραγματικά ξεχωριστή και ελπιδοφόρα.

Προερχόμενες από το εξωτερικό, οι εταιρείες parcelLab και Px Healthcare ξεχώρισαν στις υπόλοιπες δύο κατηγορίες του διαγωνισμού: «The Experts Startup» και «The Investors Startup» αντίστοιχα.

Πρόκειται για σημαντική διάκριση της ΒeeZon που με τον τρόπο αυτό εξασφάλισε και την παρουσία της, ως προεπιλεγμένη εταιρεία, στο Investment Forum που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη στις 16 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του EBAN Winter University.

metavallon_702x336

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις