Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη η Ελληνική αποστολή στο SXSW του 2016

Το South by Southwest (SXSW) είναι ένα διαφορετικό φεστιβάλ όπου συναντιέται η επιχειρηματικότητα, η μουσική και ο κινηματογράφος, απευθύνεται σε κάθε περίπτωση σε νεανικό κοινό και είναι μια πολύ καλή περίπτωση για τις Startup να δείξουν τι κάνουν, να δικτυωθούν αλλά και να συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις pitching με επενδυτές.

Στο φετινό SXSW πέρα απο τη συμμετοχή γνωστών καλλιτέχνών θα μιλήσει ο πρόεδρος Μπαρακ Ομπάμα και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα σε ένα ενδιαφέρον Κeynote, δείχνοντας με αυτό το τρόπο την σημαντικότητα του SXSW αλλά και την επίδρασή του πάνω στους νέους και όχι μόνο.

Για δεύτερη χρονιά η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας υποστηρίζει την ελληνική αποστολή στο SXSW ενώ για τρίτη χρονιά κάνουν το ίδιο το The Hellenic Initiative και το International Accelerator.

Η συμμετοχή απαρτίζεται από Έλληνες επιχειρηματίες που εκπροσωπούν δυναμικές και πολλά υποσχόμενες Startups από τη χώρα μας και οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, αναφορικά με τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, περίπου 60 ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στο SXSW με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ενώ 6 εξ’ αυτών κατάφεραν να προσελκύσουν κεφάλαια ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο τη φετινής διοργάνωσης του SXSW, 21 Startups από την Ελλάδα θα λάβουν άμεση υποστήριξη από την Ελληνική Πρωτοβουλία, ενώ επιπλέον 8 ελληνικές επιχειρήσεις θα υποστηριχθούν από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα. Η ελληνική συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση αποτελείται από εξωστρεφείς επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στην υψηλή τεχνολογία και τη καινοτομία.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο φετινό SXSW με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, είναι οι εξής:

Filisia Interfaces

Near App

Pegneon

Code bender

Mastiha World

Mobiltron

SentiGeek

MyeTutor

MiniMe-Labs

CityCrop

Accusonus

Threding.com

Reportbrain

Ergon

Quantimetrica

TMA Global

Vidavo

Bare Square

Ark Analytics

Nobilissimus Apps

Yodiwo

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις