Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια αγορά 300 δισ. δολ. για μια “χούφτα” Startups

Η βιομηχανία της μουσικής έχει αξία περίπου 130 δισ. δολ. σε παγκόσμιο επίπεδο, η βιομηχανία του βιβλίου το ίδιο πάνω κάτω. Και οι δύο έχουν δεχτεί τις επιθέσεις της νέας τεχνολογίας με αποτέλεσμα την ψηφιακή μεταμόρφωσή τους στο web και στα Apps. Η αγορά του κρασιού αγγίζει τα 300 δισ. δολ. και ζήτημα να υπάρχουν πέντε Startups που κάνουν “ντόρο”.

Όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο θα έχουν στο Smartphone τους την εφαρμογή Vivino. Αυτή τη στιγμή έχει στη βάση της 8,5 εκατομμύρια ετικέτες κρασιού, με τους χρήστες να σκανάρουν 300.000 (!) μπουκάλια κάθε μέρα για να μάθουν πληροφορίες και γνώμες για το κρασί που τους ενδιαφέρει, αλλά και από πού μπορούν να το αγοράσουν. 17 εκατομμύρια χρήστες ανήκουν στην κοινότητα του Vivino οι οποίοι γράφουν 100.000 reviews για κρασιά την ημέρα (!).
Η εταιρεία έχει ιδρυθεί το 2009 και μέχρι σήμερα έχει πάρει 36 εκατ. δολ. σε τέσσερις γύρους χρηματοδότησης με τον πρόσφατο δεύτερο γύρο να φτάνει τα 25 εκατ. δολ. τον Ιανουάριο του 2016 απο τον Christophe Navarre και τη SCP Neptune International.

delectable2
To Delectable είναι άλλο ένα App με αρκετή δυναμική το οποίο έχει την λογική και τη λειτουργία του Vivino και όμορφο περιβάλλον εργασίας. Ιδρύθηκε το 2011 και το 2014 πήρε 7 εκατ. δολ. απο 15 επενδυτές.

Το Drynk στην ουσία είναι ένα marketplace κρασιών για να μάθεις πληροφορίες για το κρασί τη στιγμή που το δοκιμάζεις αλλά και για την άμεση απόκτησή του.

Χρηματοδότηση 25 εκατ. δολ. για τη Vivino

Το Drizly είναι μια κάβα on demand η οποία (κλασικά) δεν έχει φυσικά καταστήματα, ούτε στοκ! Αυτό που έκαναν οι ιδρυτές της είναι να φτιάξουν ένα Marketplace με ποτά και να κάνουν επαφή με  κάβες σε 15 πόλεις των Η.Π.Α. οι οποίες αναλαμβάνουν τη παράδοση των παραγγελιών στους πελάτες του μέσα σε μια ώρα ή και λιγότερο. Ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν πάρει 17 εκατ. δολ. σε τέσσερις γύρους χρηματοδότησης.

Το club Naked Wines ιδρύθηκε το 2008 στο Norwich του Ηνωμένου Βασιλείου και στην ουσία ασχολείται με crowdfunding για ανεξάρτητους οινοπαραγωγούς. Τα μέλη καταθέτουν 20 λίρες το μήνα τα οποία επενδύονται σε μικρούς οινοπαραγωγούς οι οποίοι διαθέτουν τη παραγωγή τους αποκλειστικά στα μέλη του club με εκπτώσεις και προσφορές. Έχει πάρει 10 εκατ. δολ. στον πρόσφατο τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις