Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ομάδα του Fleksy ενσωματώνεται στο Pinterest

Το Fleksy είναι μια εφαρμογή – πληκτρολόγιο για iOS και Android με τους Έλληνες δημιουργούς του, Κώστα Ελευθερίου και Γιάννη Βερδελή, και περίπου τη μισή προγραμματιστική ομάδα, να παίρνουν θέσεις στο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο – πίνακα ιδεών Pinterest.

Στην ουσία το Pinterest δεν εξαγόρασε την εταιρεία, ούτε το πληκτρολόγιο,  αλλά προσέλαβε τους βασικούς δημιουργούς του Fleksy για να εξελίξουν τα προϊόντα του. Όσο απλή φαίνεται με εφαρμογή πληκτρολογίου τόσο κρύβει πίσω της πολύπλοκους αλγόριθμους «τεχνητής νοημοσύνης», μια και η εφαρμογή θα πρέπει να μαντέψει τι θέλουμε να γράψουμε, με τη μεγαλύτερη ακρίβεια και να είναι συνάμα απλή στη χρήση της.

Παράλληλα τα πληκτρολόγια είναι ίσως τα βασικότερα συστατικά μιας πετυχημένης εφαρμογής που βασίζεται στην επικοινωνία μια και εκεί χτίζεται η όποια καλή ή κακή εμπειρία για τον χρήστη.

Fleksy
Οι δυο φίλοι γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Warwick στην Αγγλία σπουδάζοντας Computer Science και το 2011 ίδρυσαν την εταιρεία Syntellia και παρουσίασαν το App πληκτρολόγιο Fleksy.

H πορεία του Fleksy ήταν εξαιρετική με πάνω απο 5 εκατομμύρια downloads, είναι ταχύτατο, μαντεύει και τις πιο ανορθόγραφες λέξεις και είναι απλό στη χρήση του. Πλέον το Fleksy θα μεταβεί σε κατάσταση Open Source για να συνεχιστεί η ανάπτυξή του απο την κοινότητα μια και η βασική ομάδα μεταφέρεται στο Pinterest.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Fleksy έχει πάρει 5 εκατ. δολ. σε δυο μεγάλους γύρους χρηματοδοτήσεων το 2013 και το 2014 απο επενδυτές όπως οι Highland Capital Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers και τον Θάνο Τριάντ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις