Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Insignis: FinTech και για τις ανενεργές καταθέσεις

Δυο πρώην στελέχη της Merrill Lynch ίδρυσαν μια νέα εταιρεία FinTech, την Insignis Asset Management, η οποία θέλει να φέρει την επανάσταση στο τρόπο που οι (μεγαλο)καταθέτες διαχειρίζονται τα χρήματά τους και άλλο ένα «πρόβλημα» στις τράπεζες.

Η Insignis θα προσφέρει σε πελάτες με καταθέσεις άνω των 100.000 λιρών Αγγλίας τη δυνατότητα να ανοίγουν ένα κεντρικό λογαριασμό-τροφοδότη στο όνομά τους και από εκεί τα χρήματα θα κατανέμονται ηλεκτρονικά σε επιλεγμένους λογαριασμούς και προϊόντα τα οποία θα αποφέρουν υψηλότερους τόκους και έσοδα, εύκολα, απλά και με διαφάνεια.

Η επιλογή για άνοιγμα του λογαριασμού στο όνομα των πελατών γίνεται προφανώς για λόγους εξασφάλισης και ξεπεράσματος των όποιων αμφιβολιών των πελατών για την ασφάλεια των κεφαλαίων τους, ενώ επιπροσθέτως προσφέρεται και η εγγύηση καταθέσεων της Τράπεζας Της Αγγλίας έως 75.000 Λίρες ανά λογαριασμό και ανά τράπεζα.

Υπάρχουν πάνω από 9 εκατομμύρια ιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο με καταθέσεις από 50.000 έως 5 εκατ. Λίρες Αγγλίας οι οποίοι προσφέρουν σχεδόν μηδενικά επιτόκια, ενώ όπως αναφέρει ένας συνιδρυτής της Startup τα ταμειακά διαθέσιμα των εταιρειών και των φιλανθρωπικών οργανώσεων βρίσκονται σε επίπεδο ρεκόρ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις