Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Moovit: Δεν ικανοποιούνται οι Αθηναίοι από τις δημόσιες συγκοινωνίες, αυξάνεται το ποσοστό με χρήση της εφαρμογής

To Moovit, μια εφαρμογή που πληροφορεί τον χρήστη σε αληθινό χρόνο για τα δρομολόγια και την κατάσταση των δημοσίων μεταφορών και η οποία λανσαρίστηκε πρόσφατα και στην Αθήνα, παρουσίασε μια έρευνα για την κατάσταση των δημοσίων συγκοινωνιών σε 17 μητροπολιτικές πόλεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε βάσει ερωτηματολογίου που αφορούσε κυρίως το μέσο χρόνο αναμονής των μέσων των επιβατών, το βαθμό ικανοποίησής τους, τη συχνότητα χρήσης των συγκοινωνιών, αλλά και την συνολική τους εκτίμηση μετά τη χρήση της εφαρμογής. Απάντησαν 12.000 χρήστες από όλο τον κόσμο και 200 από την Αθήνα.

moovit infographic 012

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των χρηστών της εφαρμογής στην έρευνα, ο μέσος επιβάτης διεθνώς έχει χρόνο αναμονής από 22 έως 44 λεπτά, ενώ το 81% των επιβατών δεν γνωρίζει πότε θα περάσει το μέσο που επιθυμεί. Ο μέσος Έλληνας καταναλώνει 102 λεπτά κατά μέσο όρο στους δρόμους μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, με το χρόνο μετακίνησης να κυμαίνεται συνολικά στις πόλεις που εξετάστηκαν από 85 έως 134 λεπτά.

moovit infographic 02

Το ελληνικό κοινό, όπως αναφέρουν τα στατιστικά, δηλώνει ικανοποιημένο από τις δημόσιες συγκοινωνίες σε ποσοστό 48%. Το 44% δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένο από τις ελληνικές συγκοινωνίες, ενώ το 59% βρίσκει την έλλειψη συνέπειας ενοχλητική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά δυσαρέσκειας μειώνονται με την χρήση της εφαρμογής. Συγκεκριμένα, οι ικανοποιημένοι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 21 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ παράλληλα το ποσοστό των επιβατών που δεν ήξερε πότε θα έρθει το μέσο της επιλογής του μειώθηκε από το 59% στο 15%.

moovit infographic 03

Τέλος, όπως φαίνεται στην έρευνα, για το μεγαλύτερο μέρος του επιβατικού κοινού της Αθήνας, ο χρόνος που ξοδεύει για την μετακίνησή του μειώθηκε σε 30 μόλις λεπτά (χωρίς τη χρήση της εφαρμογής από 30-121 λεπτά) και πλέον επιλέγει ευχάριστα τις συγκοινωνίες για την μετακίνησή του με το 28% να τις προτιμά 5 φορές την εβδομάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις