Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Topcvmakers: Φτιάξε online ένα στοχευμένο επαγγελματικό βιογραφικό

Το topcvmakers.com είναι μία νέα υπηρεσία η οποία φιλοδοξεί να υποστηρίξει τους νέους επαγγελματίες στην διαδικασία της σύνταξης ενός βιογραφικού, η οποία μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη όταν αυτό προορίζεται για μία μεγάλη εταιρεία ή οργανισμό ή όταν πρόκειται να ιδωθεί από κάποιον “απαιτητικό” recruiter.

Η πλατφόρμα ουσιαστικώς βοηθά στη σύνταξη ενός στοχευμένου και επαγγελματικού προφίλ, προτείνοντας στον χρήστη ανάλογα με το επάγγελμα και την ειδικότητα που έχει δηλώσει, λέξεις-κλειδιά και έτοιμες προτάσεις που θα τον βοηθήσουν να το ισχυροποιήσει.

Διαφοροποιείται μάλιστα στο γεγονός ότι παρακινεί τον χρήστη να δημιουργήσει διαφορετικά βιογραφικά, αναλόγως με τη θέση ή την αγγελία στην οποία απευθύνεται.

Topcvmakers_com_karkonis_240275Μιλώντας με πολλούς HR Managers καταλάβαμε ότι ο πιο σωστός τρόπος για να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας είναι να στείλεις το βιογραφικό σου προσαρμοσμένο, στοχευμένο όπως το λέμε εμείς, στις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά που ζητάει η συγκεκριμένη αγγελία εργασίας“, αναφέρει σε επικοινωνία του με το Startupper.gr ο Μάνος Καρκώνης, senior project manager της πλατφόρμας.

Με αυτή την λογική δημιουργήσαμε το topcvmakers.com: Να μπορείς να φτιάξεις όσα βιογραφικά θέλεις, δωρεάν, και να τα στοχεύσεις ανάλογα με την θέση εργασίας που κυνηγάς. Μέσω της πλατφόρμας μας όχι μόνο δημιουργείς όσα βιογραφικά θέλεις αλλά τα έχεις όλα μαζεμένα σε ένα σημείο και έχεις πρόσβαση σε αυτά από παντού“, τονίζει.

Η δημιουργία των βιογραφικών προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες, ενώ μετά την ολοκλήρωση της σύνταξής του, ο χρήστης ξεκινά να λαμβάνει αυτομάτως αγγελίες εργασίας ανάλογα με το επάγγελμα και την ειδικότητα που έχει δηλώσει στο βιογραφικό του.

Το topcvmakers.com έχει αναπτυχθεί από την Elan S.A., το αρχικό αντικείμενο της οποίας ήταν η ψηφιακή διαφήμιση, αλλά πολύ σύντομα οι ιδρυτές της αποφάσισαν να δημιουργήσουν υπηρεσίες που να δίνουν λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα.

Ξεκίνησε να δημιουργείται τον Ιανουάριο του 2014 και μετά από 4 μήνες “σηκώθηκε” στον “αέρα”. Η πλατφόρμα είναι βελτιστοποιημένη για χρήση και από φορητές συσκευές. Μέχρις στιγμής έχουν δημιουργηθεί 2.400 βιογραφικά και από τα μέσα Σεπτέμβρη δημιουργούνται περίπου 150 νέα βιογραφικά κάθε μέρα.

Η ομάδα που απασχολείται για το topcvmakers.com φθάνει τα έξι άτομα με ειδικότητες στο Web Development, Web Design, HR Consulting, Digital Marketing.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις