Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Drivers’ Network: Η εφαρμογή για να ειδοποιήσετε έναν οδηγό όταν δημιουργεί ή αντιμετωπίζει πρόβλημα

Το Drivers’ Network είναι μία εφαρμογή που στοχεύει στο να διορθώσει τα “κακώς κείμενα” στους ελληνικούς (και όχι μόνο) δρόμους, επιτρέποντας στους χρήστες της να ειδοποιούν τους κατόχους οχημάτων για καθημερινά προβλήματα, μέσω του αριθμού της πινακίδας τους.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής δημιουργείται μία “θυρίδα” για κάθε όχημα που έχει καταχωρηθεί σε αυτήν. Οι χρήστες μπορούν να στείλουν ειδοποιήσεις στον κάτοχο του οχήματος για προβλήματα όπως παράνομη ή λανθασμένη στάθμευση, προκειμένου να μετακινήσει το όχημά του, συναγερμό που χτυπάει χωρίς προφανή αιτία, αναμμένα φώτα που μπορεί να εξαντλήσουν την μπαταρία του οχήματος.

Επιπλέον, να ειδοποιήσουν για ακόμη πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπως εάν ένας οδηγός προκαλέσει ζημιά σε άλλο όχημα (αντικαθιστώντας τα χαρτάκια που αφήνουν σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί) ή για την ασφαλιστική κάλυψη ενός οδηγού σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς σε πολλά ατυχήματα υπάρχει αμφιβολία για την υπαιτιότητα. Με το Drivers’ Network ο οδηγός που υφίσταται ένα ατύχημα μπορεί να καταχωρεί τους αριθμούς πινακίδων που παρευρέθηκαν σε αυτό.

Σε επόμενο σχεδιασμό της εφαρμογής βρίσκεται και η ειδοποίηση για απρόσεκτη οδήγηση.

Ο χρήστης εισάγει στην εφαρμογή τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος που δημιουργεί ή αντιμετωπίζει πρόβλημα και εφόσον είναι καταχωρημένο στη βάση δεδομένων της εφαρμογής αποστέλλεται ένα μήνυμα στον κάτοχό του, είτε μέσω της ίδιας της εφαρμογής είτε μέσω SMS. Όπως αναφέρουν στο Startupper.gr οι δημιουργοί της εφαρμογής, το μήνυμα είναι τυποποιημένο και ανώνυμο, μην επιτρέποντας υβριστικό ή κακόβουλο περιεχόμενο. Επίσης, χρησιμοποιούνται λογικοί αλγόριθμοι προκειμένου να αποφευχθεί το “spam” ή οι ψευδείς ειδοποιήσεις.

drivers-network-iphone_300Προκειμένου να αναπτυχθεί η εφαρμογή απαιτείται κυρίως ένας μεγάλος όγκος των οχημάτων να έχει καταχωρηθεί σε αυτήν, ώστε όταν οι χρήστες αναζητούν να ειδοποιήσουν έναν οδηγό να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Πέρα από τη δυνατότητα της αυτοεγγραφής (ο κάτοχος ή ο οδηγός ενός αυτοκινήτου εισάγει ο ίδιος τα στοιχεία του αυτοκινήτου του), η Async Dreams, η νεοσυσταθείσα εταιρεία που έχει αναπτύξει την εφαρμογή, συνεργάζεται με πάνω από 200 επιχειρήσεις, όπως ΚΤΕΟ, πλυντήρια ή συνεργεία αυτοκινήτων και ασφαλιστικές, προκειμένου οι πελάτες τους να εγγραφούν και να καταχωρηθούν στην υπηρεσία (σύμφωνα με την εταιρεία, προκειμένου να τηρούνται νόμιμες διαδικασίες, καθώς ο αριθμός της πινακίδας ενός αυτοκινήτου αποτελεί προσωπικό δεδομένο, οι οδηγοί λαμβάνουν γνώση και υπογράφουν την καταχώρηση των στοιχείων τους).
Οι εκπρόσωποι της Async Dreams ανέφεραν στο Startupper.gr ότι αυτή την στιγμή στη βάση δεδομένων της εφαρμογής έχουν καταχωρηθεί τουλάχιστον 7.000 πινακίδες.

Εφόσον η πινακίδα ανευρεθεί στη βάση της υπηρεσίας στέλνεται ειδοποίηση στον οδηγό. Μέχρι στιγμής η εφαρμογή δεν περιλαμβάνει ειδοποίηση προς τον χρήστη από τον οδηγό εάν ολοκλήρωσε την ενέργεια για την οποία ειδοποιήθηκε.

Το Drivers’ Network περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες εντοπισμού για πρατήρια βενζίνης, συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων, οδική βοήθεια. Από την τοποθέτηση αυτών των πληροφοριών και από την αποστολή διαφημιστικής πληροφορίας στα push notifications και στα SMS της εφαρμογής προέρχονται τα έσοδα της υπηρεσίας, η οποία σύντομα θα εντάξει και προσφορές για τις υπηρεσίες αυτές. Σημαντική αξιοποίηση μπορεί να προσφέρει και το “κανάλι” των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς τα δεδομένα της υπηρεσίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ασφαλιστική κάλυψη.

Η ομάδα της εφαρμογής, η οποία μετρά τέσσερα άτομα, ίδρυσε την εταιρεία της τον Σεπτέμβριο, δουλεύοντας ωστόσο την εφαρμογή από το καλοκαίρι. Οι υπεύθυνοι της Async Dreams αναφέρουν στο Startupper.gr πως η εφαρμογή έχει καταφέρει ήδη μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες να καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα και να βρίσκεται κοντά στην ανάπτυξη μικρής κερδοφορίας.

Το επόμενο “βήμα” είναι η διάθεση της εφαρμογής και για την αγορά της Κύπρου. Η εφαρμογή διατίθεται για Android και σε beta έκδοση για iOS.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις