Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Novoville αλλάζει τη στάθμευση και την αστική κινητικότητα σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία

H πλατφόρμα Novoville παρέχει ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών δυνατοτήτων οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και επιτρέπουν την απρόσκοπτη διάδραση με τις δημοτικές υπηρεσίες, με τρόπο διαφανή, άμεσο και αποτελεσματικό.

Ανάμεσα στις ψηφιακές λύσεις της Novoville που αξιοποιούνται από 65 Δήμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βρίσκεται το ολοκληρωμένο σύστημα κινητικότητας (Smart Parking & Mobility), το οποίο ενσωματώνει δεδομένα από αισθητήρες και εφαρμογές IoT για να βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη και την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Στο Δήμο Αθηναίων λειτουργεί από το Μάιο του 2019 η εφαρμογή «myAthensPass», η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ Α.Ε. και εξυπηρετεί περισσότερους από 65.000 χρήστες. Το «myAthensPass» επιτρέπει στους οδηγούς να αγοράζουν ηλεκτρονικά χρόνο στάθμευσης για τις ελεγχόμενες ζώνες, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία εύρεσης της ξυστής κάρτας. Επιπλέον, στέλνει υπενθύμιση στους χρήστες πριν από το τέλος του χρόνου στάθμευσης, επιτρέποντάς τους να επεκτείνουν το ηλεκτρονικό τους εισιτήριο εξ αποστάσεως.

Παράλληλα, η ειδική εφαρμογή για τη Δημοτική Αστυνομία απλοποιεί και εκσυγχρονίζει τη διαδικασία ελέγχου και επιβολής κυρώσεων για παράνομη στάθμευση, μειώνοντας δραστικά το κόστος και το χρόνο της συγκεκριμένης διαδικασίας. Δίνει τη δυνατότητα στους Δημοτικούς Αστυνομικούς στο πεδίο να προβούν σε άμεσους ελέγχους ψηφιακά και αυτοματοποιεί τη διαδικασία έκδοσης προστίμων σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση.

Το σύστημα έξυπνης παρόδιας στάθμευσης της Novoville θα ξεκινήσει το φθινόπωρο τη λειτουργία του στο Δήμο Βόλου και το Δήμο Τρικκαίων. Σκοπός του είναι αφενός να ψηφιοποιήσει και να απλοποιήσει τη διαδικασία στάθμευσης σε ελεγχόμενες ζώνες και της έκδοσης αδειών στάθμευσης μονίμων κατοίκων, αφετέρου να παρέχει χρήσιμα δεδομένα στις δημοτικές υπηρεσίες και τη Δημοτική Αστυνομία για πιο αποτελεσματικό έλεγχο αλλά και λήψη αποφάσεων σχετιζόμενων με την αστική κινητικότητα εν γένει.

Στη M. Βρετανία, η Novoville συνεργάζεται με την τοπική αρχή των West Midlands (WMCA) παρέχοντας ψηφιακή λύση στο πρόβλημα τόσο της παρόδιας ελεγχόμενης στάθμευσης όσο και της στάθμευσης σε κλειστούς χώρους, για τα επόμενα 5 χρόνια. Το WMCA περιλαμβάνει 18 Δήμους και διαχειρίζεται όλες τις διαδικασίες πληρωμής και έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης για 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, αριθμός που αυξάνεται καθημερινά κατά 40% λόγω της μετακίνησης ατόμων από άλλες περιοχές για εργασία.

Η νέα εφαρμογή της Novoville, σε συνεργασία με τη Swift, δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να πληρώνουν ηλεκτρονικά για θέσεις στάθμευσης σε όλη την περιφέρεια των West Midlands, καθώς και να προ-κρατήσουν θέση στο parking της επιλογής τους. Για τη συνέχεια, σχεδιάζεται η διασύνδεση του συστήματος με έξυπνους αισθητήρες, η διαλειτουργικότητα με μέσα ήπιας κινητικότητας (π.χ. κοινόχρηστα ποδήλατα), καθώς και η πληρωμή για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η πλατφόρμα της Novoville εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας βρίσκεται η ενσωμάτωση ακόμα περισσότερων δυνατοτήτων smart mobility, όπως η διαχείριση εισιτηρίων δημοτικής συγκοινωνίας, η παρακολούθηση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, οι πληρωμές για χρήση κοινόχρηστων ποδηλάτων, ο εντοπισμός διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κ.ά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις