Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Missum: Διαθέσιμη για download η εφαρμογή που δείχνει την αντίθετη άποψη στις ειδήσεις σας

Διαθέσιμο για το ευρύ κοινό είναι πλέον το Missum, η εφαρμογή που όχι μόνο συγκεντρώνει άρθρα και πηγές αναλόγως με τα ενδιαφέροντα του χρήστη, αλλά και που βάσει εξελιγμένους αλγορίθμους ανακαλύπτει τον αντίλογο για αυτά, δηλαδή άρθρα που παρουσιάζουν αντίθετες γνώμες ή διαφορετικές οπτικές γωνίες από το κύριο άρθρο που διάβασε ο αναγνώστης.

Στόχος της ομάδας του Missum (η οποία αποτελείται από 3 ιδρυτές και άλλους 5 συνεργάτες) είναι η εφαρμογή να αναδειχθεί ως το κύριο και αξιόπιστο φίλτρο για όσους αναζητούν την αλήθεια “πίσω” από τις πληροφορίες που ακούν καθημερινώς, αλλά και αντιμετωπίσουν την βαίνουσα μειούμενη αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης.

Ο χρήστης της εφαρμογής επιλέγει τα ενδιαφέροντά του για τα οποία συλλέγονται διαδικτυακές πηγές και στη συνέχεια του εμφανίζονται άρθρα με βάση αυτά τα ενδιαφέροντα. Για κάθε άρθρο εμφανίζεται μία σειρά από άλλα άρθρα, τα οποία εάν – με βάση την ανάλυση του Missum – εμφανίζουν ίδια στάση με το αρχικό χρωματίζονται μπλε, ενώ εάν περιέχουν στοιχεία αντιλόγου χρωματίζονται πορτοκαλί.

Η κύρια διαφοροποίηση, λοιπόν, της εφαρμογής σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα προσωποποιημένης ενημέρωσης είναι ότι εντοπίζει άρθρα που έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους, προτείνοντας στο χρήστη να τα διαβάσει, ώστε να σχηματίσει μία “σφαιρική” γνώση για το θέμα που διαβάζει και να καλλιεργήσει τη δική του κριτική σκέψη επί αυτού.

Όπως είχε εξηγήσει παλαιότερα στο EMEA.gr ο Γιάννης Παγώνης – εκ των συνιδρυτών της startup “πίσω” από την εφαρμογή, η “εκπαίδευση” του Missum στα ενδιαφέροντα του χρήστη γίνεται αρχικά με την αναφορά του ίδιου στη θεματολογία που τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί και στη συνέχεια μέσα από την “παρατήρηση” της αναγνωστικής του συμπεριφοράς (ποια θέματα διαβάζει από αυτά που του προτείνονται, αν φτάνει μέχρι στο τέλος, πόση ώρα τα διαβάζει κοκ.) Αντιστοίχως, ο εντοπισμός των πηγών αντιλόγου γίνεται με βάση αυτόματες γλωσσολογικές αναλύσεις μέσω ειδικών “ευφυών” αλγορίθμων βασισμένων στη διδακτορική έρευνα του Γ. Παγώνη στην Αγγλία για συστήματα προτεινόμενου περιεχομένου.

Η εφαρμογή εβρίσκετο σε “κλειστή” beta έκδοση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο πλέον διατίθεται για smartphones, μέσω του Google Play, μετά την ανάδραση που έλαβε η ομάδα στη διάρκεια της προηγούμενης έκδοσης της εφαρμογής. Οι κύριες αλλαγές στην νέα έκδοση της εφαρμογής αφορούν σε θέματα σχεδιασμού και εμπειρία χρήσης.

Ολόκληρη η χρήση του Missum είναι δωρεάν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις