Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βράβευση 10 προτάσεων του διαγωνισμού “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία”

Με πρωτόγνωρη συμμετοχή (783 άτομα που υπέβαλαν 422 προτάσεις) και τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία” τον οποίο διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds που αφορά τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Αναφορικά με τη θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, δεν ήταν άλλη από την Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, για να ακολουθήσουν το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός.

Ο διαγωνισμός “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία” διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, η καινοτομία αποτελεί έναν από τους 5 κύριους στόχους της στρατηγικής ‘Ευρώπη 2020’, η οποία στοχεύει σε μια “έξυπνη”, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομία, με υψηλά επίπεδα απασχόλησης, παραγωγικότητας και κοινωνικής συνοχής για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Η Εθνική Τράπεζα επενδύει με συστηματικό τρόπο και με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στην ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε έμπρακτα τις καινοτόμες επιχειρήσεις, συμβάλλοντας σε ένα νέο, υγιές μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας μας, το οποίο σήμερα η Ελλάδα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ!”, υπογράμμισε ο κ. Φραγκιαδάκης.

i-bank app store και συνεργασία με την Amazon!

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, το i-bank app store. Πρόκειται για μια πλατφόρμα παροχής εργαλείων και κινήτρων σε νέους προγραμματιστές με στόχο την ανάπτυξη χρηστικών εφαρμογών σε mobile με βάση τις υπηρεσίες που θα διαθέτει η τράπεζα. Επιπροσθέτως, η κα Τζάκου-Λαμπροπούλου αναφέρθηκε σε καινούριες συνεργασίες του φετινού διαγωνισμού, που αφορούσαν στην Amazon για την παροχή τεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης σε όλες τις εταιρείες του προγράμματος NBG Business Seeds, αλλά και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

IMG_2003_702x336

Το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Κούρτεση και Κωνσταντίνου Μπρατάνη για την πρότασή τους με τίτλο “Goodvidio: Εντοπίζοντας και αξιοποιώντας το καλύτερο βίντεο περιεχόμενο από κοινωνικές πλατφόρμες, για την αναβάθμιση της εμπειρίας των ηλεκτρονικών αγορών”.

IMG_2025_702x336
Οι μεγάλοι νικητές του 5ου διαγωνισμού “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία”.

 

Το δεύτερο βραβείο ύψους 10.000 ευρώ έλαβε η ομάδα των Πάρι Ζιώγκα, Ζωής Γιαβρή και Δημητρίου Ροζάκη για το progect: “TomoTECH Studio”, ενώ το τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Ναταλίας Κρίτσαλη και Γεωργίου Σταυρόπουλου για την πρότασή τους “Bloode”.

Τέλος, ανακοινώθηκε και η έναρξη του έκτου Διαγωνισμού “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις