Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Θεμελιώνουν το Equity Crowdfunding οι Parnasse και OpenCircle!

Στην άντληση συνολικά 3 εκατ. ευρώ μέχρι την άνοιξη του 2016, με την ταυτόχρονη γεωμετρική αύξηση των project που θα “ανέβουν” στην πλατφόρμα της OpenCircle, στοχεύει η Parnasse AE, διαχειρίστρια της προαναφερθείσας πλατφόρμας συμμετοχικών επενδύσεων (Equity Crowdfunding).

Μέσω της OpenCircle προσφέρεται ένας εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης για ελληνικές καινοτόμες όσο και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. Αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα έχουν “ανέβει” τρία επιχειρηματικά σχέδια που αφορούν τις Pinnatta, η οποία αναπτύσσει την ομώνυμη εφαρμογή επικοινωνίας μέσω διαδραστικών μηνυμάτων για smartphones, Offerial, που δημιουργεί εφαρμογές για προσωποποιημένο ξενοδοχειακό marketing και Ark Analytics, η οποία με τη σειρά της παρέχει εξειδικευμένα εργαλεία και συστήματα risk management.

Δείτε σχετικό θέμα: Τα successful stories του OpenCircle

Ενδιαφέρον για τρόφιμα-ποτά και τεχνολογία

Όσο για το ποσό που επιδιώκεται να αντληθεί, διαμορφώνεται στα 600.000 ευρώ. Μάλιστα, ήδη έχει συγκεντρωθεί το ήμισυ του συγκεκριμένου ποσού. Στην πλατφόρμα της OpenCircle έχουν εγγραφεί 70 ιδιώτες επενδυτές, ενώ στόχος της Parnasse AE είναι η δημιουργία μιας ενεργής επενδυτικής κοινότητας ή αλλιώς ενός άτυπου ελληνικού business angels club. Οι τομείς ενδιαφέροντος για την Parnasse και το OpenCircle είναι τα τρόφιμα και ποτά και η τεχνολογία, ενώ όπως έγινε γνωστό η όλη διαδικασία της επιλογής που ακολουθείται είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Αρκεί να σημειωθεί πως προκειμένου οι άνθρωποι της Parnasse να καταλήξουν στα τρια project που συμμετέχουν στην πλατφόρμα του OpenCircle, είχαν δει συνολικά 100 επιχειρηματικά σχέδια!

Roadshow και αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο

Στους προσεχείς σχεδιασμούς της Parnasse είναι και η πραγματοποίηση ενός road show για την ενημέρωση και προσέλκυση επενδυτών σε μια σειρά από χώρες του εξωτερικού, όπως λ.χ. στη Γαλλία και την Αγγλία. Αναφορικά με τις βελτιώσεις που πρέπει να λάβουν χώρα εντός των συνόρων, τα στελέχη της Parnasse εστίασαν στην καθιέρωση κανόνων δεοντολογίας και ενός ξεκάθαρου πλαισίου λειτουργίας.

Την ίδια στιγμή, ανασταλτικά στην όλη προσπάθεια λειτουργεί και μια πτυχή του ισχύοντος πλαισίου, με βάση την οποία οποιαδήποτε προσπάθεια άντλησης κεφαλαίων που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ θα πρέπει να απευθύνεται το μέγιστο μέχρι σε 149 δυνητικούς επενδυτές! Τα στελέχη της εταιρείας θεωρούν πως με την αύξηση του προαναφερθέντος χρηματικού ορίου στα επίπεδα των 500.000 ευρώ θα βοηθούσε σε σημαντικό βαθμό την όλη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων.

Τέλος, επισημαίνεται πως σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, λειτουργούν περίπου 20 πλατφόρμες equity crowdfunding, με την Αγγλία να ηγείται της όλης προσπάθειας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις