Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κερδοφόρος πορεία για την Dolphin Capital

Στην κερδοφορία επέστρεψε η Dolphin Capital για πρώτη φορά από το 2007, καθώς τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 22 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η καθαρή αξία ενεργητικού εμφάνισε αύξηση της τάξεως του 2,1% σε σχέση με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και ανήλθε στα 644 εκατ. ευρώ προ φόρων και στα 557 εκατ. ευρώ μετά φόρων.

Στο μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την άντληση ποσού 75 εκατ. ευρώ. Ήδη, η έκδοση έχει υπερκαλυφθεί από δεκάδες υφιστάμενους και νέους θεσμικούς επενδυτές, όπως λ.χ. η Third Point, Fortress, Blackrock, JO Hambro, AVI κ.ά. Μετά το άνοιγμα του Amanzoe το 2012 και του Νikki Beach Resort and Spa το 2014 στην Ελλάδα, το επόμενο θέρετρο που φέρνει εις πέρας η Dolphin είναι το “Amanera” όπως θα ονομάζεται το νέο Amanresort στη Δομινικανή Δημοκρατία το οποίο μαζί με το γήπεδο γκολφ, αναμένεται να ολοκληρωθούν και να ξεκινήσουν λειτουργία το Δεκέμβριο του 2015.

Ως πρώτης προτεραιότητας έργα χαρακτηρίζονται τα Amanzoe, Kilada Hills και Kea Resort στην Ελλάδα, το Playa Grande Club & Reserve στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Pearl Island στον Παναμά. Μάλιστα, το γεγονός ότι τρία από τα πέντε έργα πρώτης προτεραιότητας της εταιρείας αναπτύσσονται στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την επιτυχία που απολαμβάνει το Amanzoe, καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των μετόχων στη δυναμική ανάπτυξης και τις αυξημένες προοπτικές της πολυτελούς τουριστικής εμπειρίας στην Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις