6ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2016

Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» μετρά φέτος τη 6η χρονιά παρουσίας, αποτελώντας αφετηρία επιχειρηματικής έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους νέους.

Η μεγάλη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων διοργανώνεται από τον Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, και την ομάδα του, από 1η ως 3 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Το τριήμερο πολυσυνέδριο απευθύνεται σε νέους και νέες, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, με στόχο να ενημερώσει σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι της οικονομίας (Ναυτιλία, Τουρισμός, Γεωργία, Design, Πληροφορική, Logistics, Banking, Υψηλή Τεχνολογία, Τρόφιμα, Digital Marketing, Διαφήμιση/Επικοινωνία, Αθλητική Επιχειρηματικότητα, Ασφάλειες, Εξαγωγές, Φαρμακευτικός κλάδος) και ταυτόχρονα, μέσω του πολυεπίπεδου περιεχομένου του, να αναδείξει την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

panorama2

Στο πλαίσιο του «Πανοράματος» θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα:
– 36 θεματικές εισηγήσεις (πάνελ) με τη συμμετοχή 190 διακεκριμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων είναι Διευθύνοντες Σύμβουλοι μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, στελέχη Marketing & Επικοινωνίας, Καθηγητές Πανεπιστημίου, επιχειρηματίες επιτυχημένων startups, Communication & Digital Specialists, στελέχη επιχειρήσεων ανθρώπινου δυναμικού, κ.α.

– Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 4 CEOs, μια ενότητα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, όπου διακεκριμένα Διοικητικά Στελέχη 4 γνωστών εταιρειών θα αποτυπώσουν την προσωπική τους επαγγελματική διαδρομή καθώς και τις προκλήσεις του κλάδου τους ενώ, παράλληλα, θα προσφέρουν συμβουλευτική καθοδήγηση στο νεανικό κοινό ως προς τα προσόντα και τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

– Ένα role playing session, μια ακόμα νέα ενότητα, που αφορά σε live παρουσίαση της διαδικασίας μιας επαγγελματικής συνέντευξης. Το δρώμενο θα παρουσιαστεί από δυο ηθοποιούς, με τη συμμετοχή ενός recruiter (ειδικού σε θέματα αξιολόγησης υποψηφίων), προσομοιάζοντας σε πραγματικές συνθήκες μιας συνέντευξης για τη διεκδίκηση θέση εργασίας

Την επιβεβαιωμένη, ως σήμερα, θεματολογία του προγράμματος καθώς και τους εισηγητές των ομιλιών μπορείτε να δείτε εδώ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριήμερου «Πανοράματος» γίνονται κατ’ αποκλειστικότητα οι αιτήσεις εγγραφής στον επιτυχημένο θεσμό “Business Days”, που αφορά σε 34 εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις μεταξύ 10 Μαΐου και 15 Ιουλίου 2016.

panorama1Αξίζει να σημειωθεί ότι τα “Business Days” έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των νέων, καθώς προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης με στελέχη της αγοράς και τη γνωριμία με τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας μιας εταιρείας.

Στα περσινά Business Days συμμετείχαν 900 νέοι και νέες, ένας αριθμός που αναμένεται φέτος να ξεπεραστεί. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των Business Days μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για μία ημέρα ή 10 ευρώ για όλο το τριήμερο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν online στις εργασίες του «Πανοράματος», μέσω της επίσημης ιστοσελίδας είτε απευθείας στην υποδοχή του συνεδρίου.

Φορέας της εκδήλωσης είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ενώ η V+O COMMUNICATION αποτελεί έναν εκ των χορηγών επικοινωνίας του θεσμού. Χρυσοί Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι οι εταιρείες Chipita, Costa Navarino, Intralot, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Polembros και Crystal Cut.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις