Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ασφαλιστικές εταιρείες επενδύουν σε IoT Startups

Σίγουρα το ΙοΤ έχει πολλές εφαρμογές και ίσως οι πιο εντυπωσιακές συσκευές να προορίζονται για εμάς τους καταναλωτές, αλλά σε τομείς όπως οι ασφάλειες ίσως δούμε να δημιουργείται μια μεγάλη αγορά με τζίρους δισεκατομμύριων.

H Helium είναι μια Startup η οποία έχει αναπτύξει τους λεγόμενους έξυπνους αισθητήρες οι οποίοι έχουν μικρό μέγεθος και μπορούν να μετρήσουν θερμοκρασία, ένταση του φωτός, βαρομετρική πίεση, υγρασία μεταξύ άλλων, προσφέρουν ασύρματη σύνδεση με το Internet, μπαταρία διάρκειας τριών ετών και ο μικρός υπολογιστής που ενσωματώνουν μπορεί να τρέξει εφαρμογές οι οποίες θα ειδοποιούν αυτόματα όταν κάποιες συνθήκες πληρούνται.

H Helium τον περασμένο Απρίλιο πήρε 20 εκατ. δολ. απο τη Google αλλά και την Munich RE, μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης. Η Munich RE έχει επενδύσει ήδη στην Augury και στη waygum.

Helium1
Η AIG έχει επενδύσει στην HumanCondition Safety, η American Family Ventures σε μια σειρά απο IoT Startups και η AXA Startegic Ventures στις Art2M, Neura και BioBeats.

Δυο ελληνικές Startups, η OSEVEN και η HermesV έχουν αναπτύξει μια πλατφόρμα συλλογής δεδομένων απο τη θύρα OBDII των αυτοκινήτων με τα δεδομένα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο ασφαλιστικές εταιρείες για να χτίσουν το “προφίλ του καλού οδηγού” προσαρμόζοντας με αυτό το τρόπο τα ασφάλιστρα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες βλέπουν τις συσκευές που ελέγχουν τον τρόπο που οδηγούμε, την φύλαξη των σπιτιών και των επιχειρήσεων μας, αλλά και αυτές που ελέγχουν την υγεία μας σαν μια μεγάλη ευκαιρία να προλάβουν τα ατυχήματα και να γλιτώσουν με αυτό το τρόπο πάρα πολλά χρήματα απο τις καταβολές ασφαλίστρων.

Δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον να δούμε οι ασφαλιστικές εταιρείες να προσφέρουν δωρεάν συστήματα επιτήρησης και ελέγχου στο σπίτι ή στις επιχειρήσεις μαζί με το συμβόλαιο ασφάλειας που θα κάνουμε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις