Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Oracle: Επένδυση 1,4 δισ. δολ για την εκπαίδευση Επιστήμης των Υπολογιστών στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο οργανισμός DIGITALEUROPE παρουσίασαν την πρωτοβουλία «Digital Skills and Jobs Coalition», μια συνεργασία πολλών φορέων και οργανισμών με σκοπό την ενίσχυση της επάρκειας γνώσεων στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών (Computer Science).

Σε συνδυασμό με αυτήν την πρωτοβουλία, η Oracle ανακοίνωσε μια τριετή επένδυση συνολικού ύψους 1,4 δισ. δολαρίων σε άμεση και εις είδος υποστήριξη για την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Σχεδόν 1.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα στην ΕΕ συνεργάζονται αυτήν τη στιγμή με το Oracle Academy, ενός φιλανθρωπικού χαρακτήρα πρόγραμμα της Oracle για τον τομέα της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα φέρνει σχεδόν 3,1 εκατομμύρια σπουδαστές σε 110 χώρες πιο κοντά στην εκπαίδευση της επιστήμης των υπολογιστών.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης που ανακοινώθηκε σήμερα, το Oracle Academy σκοπεύει να επιμορφώσει 1.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς στην ΕΕ σε αντικείμενα της Επιστήμης Υπολογιστών, της Java και των Βάσεων Δεδομένων, καθώς και να προσεγγίσει σπουδαστές μέσα από 1.000 επιπλέον εκπαιδευτικά ιδρύματα στην ΕΕ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο John Higgins, Director General, DIGITALEUROPE, δήλωσε: «Οι επαγγελματίες που διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες έχουν κρίσιμο ρόλο για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και τις δυνατότητές της για καινοτομία. Μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι η ζήτηση για εργαζόμενους με δεξιότητες στην επιστήμη των υπολογιστών και στη σύνταξη κώδικα αυξάνεται κατά 4% ετησίως. Οι προσπάθειες της Oracle να φέρει την επιστήμη των υπολογιστών στις τάξεις των σχολείων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας μας.»

Η Alison Derbenwick Miller, Vice President, Oracle Academy, δήλωσε: «Στην Oracle, προσπαθούμε με ενθουσιασμό να εμπνεύσουμε και να προσελκύσουμε σπουδαστές στην επιστήμη των υπολογιστών. Νωρίτερα φέτος, η Oracle προχώρησε σε σημαντικές δεσμεύσεις όσον αφορά στις πρωτοβουλίες CS for All και Let Girls Learn του Λευκού Οίκου. Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται ως συνέχιση των προσπαθειών για προώθηση της ψηφιακής εκπαίδευσης και αύξηση της ποικιλότητας στα τεχνολογικά πεδία παγκοσμίως.»

Επιπλέον, μέσα στα τρία επόμενα χρόνια, το Oracle Academy θα αναπτύξει πρωτοβουλίες και προγράμματα, όπως τα ακόλουθα:
– Πρόσκληση σε εθνικούς οργανισμούς από τις χώρες-μέλη της ΕΕ για συνεργασία με το Oracle Academy όσον αφορά στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και σπουδαστών στην επιστήμη των υπολογιστών.
– Νέο εκπαιδευτικό υλικό για τις αναδυόμενες τεχνολογίες στην ανώτατη εκπαίδευση.
– Προσαρμογή ολόκληρου του εκπαιδευτικού προγράμματος του Oracle Academy σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων (EQF)

Η δέσμευση που ανακοινώθηκε σήμερα αποτελεί προέκταση μιας προσπάθειας της Oracle από το 2013 με την οποία ενισχύθηκαν και επιμορφώθηκαν 1.246 εκπαιδευτικοί στην ΕΕ ώστε να διδάξουν αντικείμενα της επιστήμης των υπολογιστών ενώ, εντάχθηκαν, επιπλέον 203 εκπαιδευτικά ιδρύματα της ΕΕ στο Oracle Academy.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις