Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ στην Upstream από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε τρεις νέες χρηματοδοτικές συμβάσεις συνολικού ύψους 248 εκατ. ευρώ προς εννέα πανεπιστημιακά ιδρύματα, προς τη ΔΕΗ και την Upstream με την συνολική χρηματοδότηση της ΕΤΕ προς την Ελλάδα να αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ για το 2016.

Upstream θα πάρει 25 εκατ. ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και επέκταση σε νέες αγορές με τη χρηματοδότηση να γίνεται μέσω εγγύησης από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η Upstream προσφέρει διάφορες υπηρεσίες και ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Smartphοnes τόσο στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας όσο και σε developers, παρόχους διαφόρων υπηρεσιών αλλά και εκδότες. Δραστηριοποιείται σε 43 χώρες και συνεργάζεται με πάνω από 50 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με την έδρα της και το κέντρο ανάπτυξης προϊόντων να βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Μάρκος Βερέμης, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Upstream, δήλωσε τα εξής: «Είναι τιμή μας που μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στα αυστηρά κριτήρια επιλογής της ΕΤΕ και επιλεγήκαμε για τη λήψη χρηματοδότησης, η οποία θα στηρίξει το πρόγραμμα ανάπτυξής μας για τα επόμενα χρόνια. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω βελτίωση της τεχνολογικής μας πλατφόρμας και της προσφοράς καινοτόμων προϊόντων, καθώς και την ενίσχυση της ικανότητά μας όσον αφορά τη διαχείριση μαζικών δεδομένων. Αυτό θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να προοδεύουμε στον χώρο της έρευνας και ανάπτυξης, παράλληλα με την επιχειρηματική μας αριστεία και τη διεθνή μας επέκταση. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΤΕ για τη συνεργασία της μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής».

Το δάνειο των 138 εκατ. ευρώ προς τα ελληνικά πανεπιστήμια προορίζεται για τη χρηματοδότηση κατασκευής, επέκτασης και ανακαίνισης κτιρίων και εγκαταστάσεων σε εννέα πανεπιστημιακά ιδρύματα, στην Αθήνα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Κομοτηνή, τη Μυτιλήνη, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.

Τέλος, η ΕΤΕπ θα δώσει τη πρώτη δόση, 40 εκατ. ευρώ, από το συνολικό δάνειο που έχει εγκριθεί προς την ΔΕΗ ύψους 85 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα υποσταθμών υψηλής τάσης, την τοποθέτηση 40 χιλ. υποθαλάσσιων καλωδίων αλλά και την ανάπτυξη 170.000 έξυπνων μετρητών για τις επιχειρήσεις και τις οικίες για πιλοτική – δοκιμαστική χρήση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις