Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτά είναι τα 7 σχήματα που πέρασαν στην τελική φάση του EquiFund!

Στην Αθήνα βρίσκονται από εχθές στελέχη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων προκειμένου να “εξετάσουν” και να αξιολογήσουν τα σχήματα που έχουν λάβει το τελικό “πράσινο φως” και βρίσκονται στην τρίτη φάση της διαδικασία του EquiFund.

Συγκεκριμένα, στην τρίτη φάση της διαδικασίας έχουν περάσει συνολικά επτά σχήματα, τρία σχήματα στο Growth, δύο σχήματα στο Early Stage και επίσης δύο σχήματα στο Innovation και οποία εκτιμάται ότι θα λάβουν και το τελικό “ΟΚ” αυτές τις ημέρες.

Ερωτήσεις επίσης, με λιγότερες ωστόσο πιθανότητες να πάρουν το τελικό “ΟΚ” έχουν λάβει ακόμη δύο σχήματα, ενώ πιθανότητες να “εξεταστούν” έχουν ακόμη δύο. Πηγές του Startupper αναφέρουν πως η τελική λίστα των Fund που θα ενταχθούν στο EquiFund θα περιλαμβάνει 8 ή 10 σχήματα.

Οι “σίγουροι” … 

Στην κατηγορία Growth λοιπόν έχει περάσει η πρόταση του Απόστολου Ταμβακάκη και στο οποίο συμμετέχουν, τόσο ο Λουκάς Πιλίτσης, όσο και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, όπως και αυτό της First Athens – Elikonos, αλλά και το σχήμα που έχει δημιουργηθεί από τα “σπλάχνα” της Global Finance και πρωταγωνιστεί ο Νικόλας Πλακόπιτας.

Στην κατηγορία Early Stage έχει περάσει το σχήμα του VentureFriends του Απόστολου Αποστολάκη και αυτό του Marathon VC του Παναγιώτη Παπάδοπουλου και του Γιώργου Τζιραλή.

Στην κατηγορία Innovation έχει περάσει το σχήμα των επτά Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων , του Γιώργου Δουκίδη στο οποίο συμμετέχει, τόσο ο όμιλος Viva, όπως και η Εθνική Τράπεζα. Στην ίδια κατηγορία έχει περάσει το σχήμα στο οποίο συμμετέχει η Αλεξάνδρα Χόλη της Metavallon και ο Γιώργος Καραντώνης της Motivian.

… αυτοί που ελπίζουν …

Ερωτήσεις, όπως μαθαίνει το Startupper έχει λάβει το σχήμα BigPi, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κασσελάκης και ο Άριστος Δοξιάδης, όπως επίσης και το σχήμα του Παντελή Τζωρτζάκη στο οποίο συμμετέχει, τόσο ο Νίκος Αντωνίου, όσο και ο Αλέξανδρος Ρούστας.

… και τα “αουτσάιντερ” !

Σε αυτή την “ομάδα” συναντάμε το σχήμα του Odyssey, όπως επίσης και αυτό στο οποίο συμμετέχει ο Ίων Τσάκωνας και τα οποία φαίνεται πως έχουν λάβει σχετικά ερωτήσεις. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ελπίδες να λάβουν ερωτήσεις έχουν ακόμη δύο σχήματα!

Τι ρωτά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Startupper το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων θα ρωτήσουν ρωτήσει τα στελέχη των σχημάτων που θα βρουν απέναντι τους τι έχουν κάνει στη επαγγελματική ζωή τους, στο πεδίο φυσικά του funding και ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν την αποτελεσματικότητα τους προκειμένου να “παραδώσουν” το έργο που θα αναλάβουν για τα επόμενα 6 χρόνια!

400 εκατ. ευρώ “ζεστό” χρήμα!

Σε κάθε περίπτωση όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε την τελική λίστα των προτάσεων που θα περάσουν το τελικό “ΟΚ” και τα οποία συνολικά θα ρίξουν στην αγορά κεφάλαια μεταξύ 350 και 400 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως τα κεφάλαια αυτά θα εκταμιευθούν στις αρχές του 2018!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις