Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε κυπριακό fund εμπορικά πάρκα στη Ρουμανία

Το Κυπριακό επενδυτικό fund Secure Property Development & Investment (SPDI) θα αγοράσει το μισό χαρτοφυλάκιο της επίσης κυπριακής συμφερόντων κατασκευαστικής Helios Phoenix, με κόστος 8-9 εκατ. ευρώ.

Με αυτή την αγορά αποκτάει τον έλεγχο των logistic parks Olympia σε Βουκουρέστι, Μπρασόβ και Τιμισοάρα, τα οποία εκτείνονται σε 100.000 τμ με ετήσιο καθαρό λειτουργικό εισόδημα περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.

Η SPDI εισήλθε στη ρουμανική αγορά το 2014. Το fund διαθέτει περιουσιακά στοιχεία άνω των 50 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία. Αυτές περιλαμβάνουν το Logistics park Innovations στο Clinceni, αρκετά διαμερίσματα στο Romfelt Plaza, το Monaco Towers, το Blooming House και τα κατοικημένα συγκροτήματα Green Lake, όλα στο Βουκουρέστι. Διαθέτει επίσης το επιχειρηματικό πάρκο EOS, όπου εδρεύει ο παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων Danone.

Την άνοιξη αυτή, η Helios Phoenix αποφάσισε να επεκτείνει το τοπικό της χαρτοφυλάκιο αποκτώντας το βιομηχανικό πάρκο Millennium Logistic Park, το οποίο βρίσκεται στο Popesti Leordeni, κοντά στο Βουκουρέστι. Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει 11 εκτάρια γης και 12.000 τ.μ. αποθηκών, μετονομάστηκε σε Olympian Park East Bucharest.

Πηγή: EMEA.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις