Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του ClimateLaunchpad 2017 στη Κύπρο

Ο παγκόσμιος τελικός του διαγωνισμού πράσινης ανάπτυξης ClimateLaunchpad 2017 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, 17 και 18 Οκτωβρίου, στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό με 105 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Bio Alkanol Gel από την Κένυα, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο €10.000. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα ΜEDUSOIL από την Ελβετία, η οποία έλαβε €5.000, και η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Vienna Textile Lab από την Αυστρία, η οποία κέρδισε €2.500. Συνολικά δέκα ομάδες εξασφάλισαν την πολυπόθητη θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC, το επιχειρηματικό «σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups, με δυνατότητα διεκδίκησης χρηματοδότησης μέχρι €95.000.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε επάξια η byeplastic, η οποία παράγει βιοπλαστικά, η Save Your Planet με τη δημιουργία εκπαιδευτικών κινούμενων σχεδίων σε σχέση με το περιβάλλον και η OceaniCO2 που ασχολείται με τον καθαρισμό λυμάτων πλοίων με ταυτόχρονη παραγωγή βιομάζας.

Η διήμερη εκδήλωση, η οποία φιλοξένησε πέραν των 550 ατόμων του επιχειρηματικού, επενδυτικού και ακαδημαϊκού χώρου από όλο τον κόσμο, έδωσε μια γεύση της πράσινης ανάπτυξης του μέλλοντος και των νέων τάσεων στην πράσινη επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα παρουσίασε την επόμενη γενιά επιτυχημένων Startups. Παρουσιάσεις φρέσκων, καινοτόμων και πολλά υποσχόμενων ιδεών από τις διαγωνιζόμενες Startups, ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες, εξειδικευμένα εργαστήρια και networking sessions, ήταν μόνο μερικά από αυτά που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι έδωσαν το παρών τους. Την απονομή των βραβείων στους νικητές έκανε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Climate-KIC, Δρ. Kirsten Dunlop.

Ο Διαγωνισμός, που έχει ως επίκεντρο την επίλυση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC, του μεγαλύτερου δημόσιου και ιδιωτικού καινοτόμου συνεταιρισμού της Ευρώπης με στόχο τη διαχείριση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Φέτος,  964 start-ups από 35 χώρες υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, και 105 από αυτές επιλέγηκαν για να διαγωνιστούν στον παγκόσμιο τελικό της Κύπρου. Αρμόδιος φορέας για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Τελικού στην Κύπρο ήταν η Chrysalis LEAP, η πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών, με συνδιοργανωτή τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Μέγας χορηγός ήταν η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM): «Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι στην ανάπτυξη της πράσινης τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας. Φέτος, η συμμετοχή μας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια έχει διπλή σημασία, αφού ο Παγκόσμιος Τελικός, ένα τόσο σημαντικό γεγονός, πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, στρέφοντας τα βλέμματα της clean-tech κοινότητας στο νησί μας και αποδεικνύοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα για εδραίωσή του ως ως επενδυτικός προορισμός. Επιπρόσθετα, είμαστε πολύ περήφανοι που ανάμεσα στους κριτές ήταν και ο κ.  Johann Schulte, Business Developer Manager της Bernhard Schulte Gmbh & Co. KG, του οποίου η παρουσία καταδεικνύει τη σημαντικότητα των καινοτόμων ιδεών αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται για τους συμμετέχοντες», δήλωσε η κα Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου (Group) της BSM.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις